Paleta boja / Kako odabrati boju fasade?

Kako odabrati boju fasade? Je li bolja neka jaka boja ili neutralna, svijetlija boja fasade? Saznajte kako odabrati boju fasade i o čemu morate voditi računa kod odabira boje fasade?

10.6.2021.
10:52

Kod odabira boje fasade trebate obratiti pažnju na nekoliko stavki: kolika je veličina kuće, kakve je boja stolarija na kući, kakve je boje krov na kući, kakve je boje ograda te također kakva je okolica oko vaše kuće. Naime, pogledajte susjedstvo te pokušajte s bojom fasade uklopiti svoju kuću u susjedstvo. Ako volite jake, intenzivne boje preporuka je jake boje uklopiti u fasadu tako da cijela kuća ne bude obojana jakim bojama, već samo neki njezini dijelovi.

Najbolji izbor za fasadu su neutralne i svijetlije boje, jer žarke boje na suncu s vremenom mogu izblijediti. S obzirom da se boja fasade ne mijenja svake godine, već ona traje i više od 10 godina tada je važno odabrati dobru boju fasade.

Donosimo vam nekoliko kombinacija boja koje su idealne i koje će se uklopiti u gotovo sve ekterijere.

Najčešće boja fasade je bijela i s njom sigurno nećete pogriješiti, a kako biste dobili kontrast izaberite tamni krov. Sve češće se mogu vidjeti bijelo-sive fasade. Ova kombincija boja je popularna danas i sve najčešće se koristi.

Možete kombinirati i fasadu u smeđim tonovima tamnijim i svijetlijim, a također i bež boju koja djeluje vrlo elegantno.

Uz bijelo-sivu kombinaciju sve češće se nalazi žuta boja kao boja fasade i to u kombinaciji sa sivom bojom. Koju god kombinaciju odabrali nećete pogriješiti, važno je da se ta boja vama sviđa.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali