Malo je stvari koje odražavaju ideju pripreme hrane tako lako kao peka. Peka omogućuje savršenu pripremu mesa i povrća te daje seoski ugođaj vašoj kuhinji. Ali kada peku često perete sapunom i vodom ili ostavljate da se suši na zraku, na njoj se stvara ružna hrđa koja ju čini neupotrebljivim za kuhanje. Saznajte kako očistiti peku od hrđe.
Prvo što trebate učiniti kada želite očistiti peku od hrđe je začepljavanje odvoda sudopera. Sudoper zatim napunite jednakim dijelovima bijelog destiliranog octa i tople vode. Potopite pećnicu i poklopac od lijevanog željeza. Pustite da se namače dva do četiri sata. Nakon proteklog vremena ispraznite sudoper te očistite hrđu plastičnom četkom s tvrdim vlaknima. Nemojte koristiti čeličnu vunu.
Isperite peku, a zatim ju operite deterdžentom za suđe i čistom tvrdom četkom. Ovo je jedini put kada biste trebali koristiti sapun na vašoj peki. Peku temeljito osušite kuhinjskom krpom koja ne ostavlja dlačice prije spremanja. Ovaj način kako očistiti peku od hrđe je gotov i peka je spremna za ponovnu upotrebu.