Uređenje vrta / Ideje za cvjetnjak od kamena

Cvjetnjak od kamena jedan je od popularnijih načina kako napraviti se radi cvjetnjak. Kako napraviti cvjetnjak od kamena i koje cvijeće posaditi.

9.6.2021.
12:58

Cvjetnjak od kamena ili popularan kao kamenjak sve češće se može vidjeti kao ukras u dvorištima ispred kuća. Kako biste napravili cvjetnjak od kamena potrebno vam je kamenje, zemlja te cvijeće. Odredite mjesto na kojem želite napraviti cvjetnjak, koja je površina kako biste mogli nabaviti dovoljno kamena.

Najprije složite kamenje, uz pomoć kamenja napravite oblik cvjetnjaka kakav želite imati. Za kamenjar ili cvjetnjak od kamena idealno je cvijeće koje ne treba često zalijevati, koje voli sušu jer će onda i vaš kamenjar izgledati prirodnije.

U cvjetnjak od kamena najbolje je posaditi lavandu, čuvarkuću, pustinjsku ružu, verbenu. To je cvijeće koje je ukrasno, ali ne zahtjeva mnogo brige. Važno je redovito plijeviti kamenjak kako biste uklonili travu koja je narasla i koja narušava izgled vašeg kamenjara. Zašto lavanda u cvjetnjaku od kamena? Lavanda je ukrasna biljka, koja nije zahtjevna, a prekrasne je ljubičaste boje. Lavanda raste u obliku sitnog grma.

Verbena je biljka koja počinje cvasti u poljeće, a cvate sve do jeseni. Verbena ima ljubičaste, bijele, ružičaste, crvene boje, zahvalna je biljka za uzgoj, nije ju potrebno često zalijevati.

Čuvarkuća je trajnica koja ima zanimljivo postavljene listove u rozetu, idealno mjesto za čuvarkuću je na suncu i ne zahtijeva posebno zalijevanje.

Pustinjska ruža naraste do 10 centimetara, ima ružičaste cvjetove, cvate cijelo ljeto. U vaš cvjetnjak od kamena smjestite pustinjsku ružu na sunčanu stranu.

Često se unutar kamenjaka nađe i mala fontana sa LED svjetlima koja daje poseban izgled kamenjaru.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali