Pečena slanina i jaja spadaju u tradicionalni engleski doručak, no ne moramo se praviti Englezi da bismo i mi uživali u njemu. U našim krajevima također se jede pečena slanina s jajima. Netko za doručak, netko za ručak.
No, znate li je savršeno ispeći, a da dimom ne aktivirate protupožarni alarm pa vas za stolom ne bude četvero, nego osmero - računajući vatrogasce koji dojure na intervenciju? Šalimo se!
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/622ffbe6-132f-11ed-8785-8e19cfbaf23b/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
Kuhaj pa peci
Chef Roice Bethel objavio je na TikToku video u kojem otkriva trik za savršeno hrskavu pečenu slaninu. " Želite li da hrska, morate ju skuhati", objašnjava mladi chef i dodaje kako je svjestan da to zvuči suludo, no "pali".
"Slanina se sastoji od dvaju dijelova: mišića koji su tamni i masti koja je bijela. I dok se mišići ispeku vrlo brzo, masti treba više vremena", objašnjava Bethel te navodi da upravo zbog toga u tavu treba dodati vodu i prvo skuhati slaninu, a onda je zapeći. Voda će usporiti zagrijavanje i osigurati da se i masni dio termički obradi pa neće biti žilav.
![Image](https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/903203e6-132e-11ed-8293-46253f96cc9a/v/42bc9a34-9d0c-11eb-a404-cedfb09875dd/1280x1280-42bcbbf4-9d0c-11eb-8f97-cedfb09875dd.webp)
"Kada voda u potpunosti ispari, slanina postaje fina i hrskava, meso nije prepečeno niti zagorjelo, a masnoća se savršeno otopila pa je također hrskava", objašnjava chef. Ne preostaje nam ništa drugo, nego da isprobamo.