SJAJAN TRIK! /

Chef otkrio kako savršeno ispeći hrskavu slaninu

Image
Foto: TikTok

Hrskava slanina obogatit će doručak - i kalorijski i okusno, ali samo ako je znaš ispeći tako da bude božanski hrskava, a opet mekana

7.8.2022.
13:23
TikTok
VOYO logo

Pečena slanina i jaja spadaju u tradicionalni engleski doručak, no ne moramo se praviti Englezi da bismo i mi uživali u njemu. U našim krajevima također se jede pečena slanina s jajima. Netko za doručak, netko za ručak.

No, znate li je savršeno ispeći, a da dimom ne aktivirate protupožarni alarm pa vas za stolom ne bude četvero, nego osmero - računajući vatrogasce koji dojure na intervenciju? Šalimo se!

Image
Foto: TikTok

Kuhaj pa peci

Chef Roice Bethel objavio je na TikToku video u kojem otkriva trik za savršeno hrskavu pečenu slaninu. " Želite li da hrska, morate ju skuhati", objašnjava mladi chef i dodaje kako je svjestan da to zvuči suludo, no "pali".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Slanina se sastoji od dvaju dijelova: mišića koji su tamni i masti koja je bijela. I dok se mišići ispeku vrlo brzo, masti treba više vremena", objašnjava Bethel te navodi da upravo zbog toga u tavu treba dodati vodu i prvo skuhati slaninu, a onda je zapeći. Voda će usporiti zagrijavanje i osigurati da se i masni dio termički obradi pa neće biti žilav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: TikTok

"Kada voda u potpunosti ispari, slanina postaje fina i hrskava, meso nije prepečeno niti zagorjelo, a masnoća se savršeno otopila pa je također hrskava", objašnjava chef. Ne preostaje nam ništa drugo, nego da isprobamo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
VOYO logo