OGLAS

godine i volja / Žene ipak najviše obožavaju seks u ovom životnom razdoblju

Image
Foto: www.profimedia.hr

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje jako utječe na želju za seksom. U tridesetima žene često mogu čuti taj tihi sat

27.11.2021.
11:45
www.profimedia.hr
VOYO logo

Sada su već generacije žena odrasle sa popularnoj seriji "Seks i grad", a uz nju se na žensku seksualnost počelo gledati na potpuno drukčiji način. Žene u različitoj životnoj dobi imaju seksualni život, a želja za seksom nije vezana samo za dvadesete i mladost. Istraživači iz Teksasa provjerili koliko je seksualno želja povezana s godinama, piše Your Tango. 

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje jako utječe na želju za seksom. U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo taj sat tjera žene da "iskoriste preostale godine za rađanje" i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

seks

(Foto: Thinkstock)

U istraživanju objavljenom u časopisu "Personality and Individual Differences" sudjelovalo je 827 žena koje su bile podijeljene u tri skupine: visoka plodnost (u dobi od 18 do 26 godina), niska plodnost (u dobi od 27 do 45 godina) i menopauza (od 46. godine i više). Na temelju odgovora sudionica u internetskom upitniku, istraživači su otkrili da žene u dobi od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) posjeduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti", te da ove žene imaju "česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša otkrića sugeriraju da žene ne moraju nužno 'poludjeti za bebom' kako bi doživjele seksualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja očituju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivirane do menopauze", objasnila je znanstvenica Judith Easton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Dosje Jarak
Brak na prvu
Poseta
Obiteljske tajne
default_cta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Pakao pod morem
Južni vetar
default_cta
Minari
Priča o čarobnjaku
Bohemian Rhapsody
Ljubavna zamka
John wick 2
default_cta
VOYO logo