ZBOG OVOG SE KUĆANSKOG POSLA PAROVI RASTAJU: / Žene se čak odbijaju seksati ako im partner u njemu ne pomaže

Image
Izvor: Thinkstock

Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, ali ne bi smjela unositi razdor u veze. Promijenite nešto!

25.4.2019.
19:00
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nisu svi parovi jednaki, ali čini se kako svi oni dijele jednu zajedničku crtu - mrze prati suđe. Vjerovali ili ne, ovaj kućanski posao doslovno može uništiti vašu vezu ako ga ne rasporedite pošteno. Stručnjaci su proučavali dinamiku veze brojnih parova i kakve veze ona ima s podjelom kućanskih poslova uključujući kupovinu, pranje suđa i rublja te čišćenje kuće. Rezultati su pokazali kako su žene u heteroseksualnim vezama koje uglavnom same peru suđe znatno nezadovoljnije u vezi, češće se svađaju s partnerom i imaju manju želju za seksom u usporedbi s onima kojima partneri pomažu prati suđe.

shimmer fallback
shimmer fallback

Problem u komplimentima

Koliko je ta 'sitnica' važna, dokazuje podatak da od svih kućanskih poslova žene najviše cijene kad im partner uskoči u pranju suđa. Istini za volju, to je prilično odvratna obveza, osobito kad morate prati tanjure iz kojih niste sami jeli ili kad prljavo suđe dulje stoji u sudoperu. Ali čimbenik je odvratnosti tek jedan dio nezadovoljstva u vezi. "Problem je u tome što nitko ne daje komplimente na račun čistog posuđa jer se to, kao, podrazumijeva", kaže profesor sociologije Dan Carlson.

shimmer fallback
shimmer fallback
Image
PAROVI PRIZNALI ZAŠTO SE NAJČEŠĆE SVAĐAJU: /

Nekima smeta Kim Kardashian, druge živcira partnerovo disanje...

Stanje se popravlja

Nadalje, taj je zadatak tradicionalno rezerviran za ženski rod i samim time stvara osjećaj kako žene moraju raditi ono što muškarci ne žele. Međutim, dobra je vijest to što se u novije vrijeme pranje suđa i odlazak u kupovinu sve češće dijele među partnerima. U studiji iz 2006., 30 je posto parova reklo kako obje strane sudjeluju u nabavi namirnica, a njih 29 posto dijelilo je obveze oko pranja suđa, piše Independent.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču