Sitne kućanske popravke više obavljaju žene, a evo i zašto

shimmer fallback

Britansko istraživanje koje je proveo WD Bathrooms, pokazalo je kako čak 60 posto žena obavlja sitne popravke po kući umjesto svojih jačih polovica.

13.6.2014.
13:10
Play logo

U istraživanju su sudjelovale 1.244 osobe. Rezultati su pokazali kako polovica žena misli da su spretnije u kućanskim popravcima nego muškarci.

Žene kažu kako je glavni razlog zbog kojeg se primaju tih poslova taj što su muškarci nepouzdani. Takva situacija često dovodi do svađe među partnerima. Osim što muškarci nerijetko odgađaju takve poslove, ukoliko ih se ipak prihvate, onda ih ne dovrše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Stoga su žene uzele alat u ruke jer su tada najsigurnije da će popravak biti obavljen do kraja. Ipak, 78 posto žena priznaje da savjete traže od muškaraca.

'Kućanski popravci nisu više samo muška domena, žene sve češće uzimaju alat u ruke. Tako štede novac i stječu korisne vještine', kaže Lynne Wilson, čija je tvrtka provela istraživanje.

Neka ranije provedena istraživanja su pokazala kako polovica muškaraca kućanske popravke nikada ne dovrši. Najčešći izgovori su manjak vremena i dosada. Međutim, četvrtina muškaraca priznaje kako se ne snalazi u toj domeni. Najteže im pada popravljanje instalacija i radijatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo
BKFC 50
Kalkanski krugovi
Love island UK
San snova
default_cta
Ljubav je na selu
Štrumpfovi
Bijela kraljica
Britain's Got Talent
default_cta
Pun mjesec
Play logo
Play logo
Play logo