SEKS SAVJETI IZ 19. STOLJEĆA: / Možete li ovo zamisliti danas? 'Nema stenjanja, uživanja i ljubljenja odvratnog tijela!'

U 19. stoljeću smatralo se da seks služi samo za reprodukciju

22.7.2019.
12:12
Amazon//Shutterstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Bračne dužnosti uvijek su, između ostaloga, podrazumijevale i seks. No, koliko su se stvari u tom pogledu promijenile, najbolje prikazuje vodič za supruge iz 19. stoljeća. Jedna je pastorka iz toga vremena sažela u knjigu sve savjete koje je trebala primjenjivati svaka dobra gospođa supruga.

Kada bi se danas ove mudrosti prakticirale, vjerojatno bi bilo još više razvoda, ali vrijedi se podsjetiti što se nekad držalo dobrim brakom. Gospođa Ruth Smythers vjerovala je kako je većina muškoga roda perverzna te da se oni nikako ne mogu obraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to prenijeti u praksu u spavaćoj sobi.

Tako ova pastorka savjetuje da žena nipošto ne smije ljubiti "odvratno suprugovo tijelo". Debela pamučna spavaćica obvezna je uniforma pametne supruge, smatra Smythers, prvenstveno zato što se za vrijeme seksa ne smije cijela razgolititi, već eventualno osloboditi tek dijelove tijela koji su potrebni za seksualni čin.

Nema ljubljenja u usta

I muškarci trebaju zadržati na sebi pidžamu i ne smiju pokazivati previše kože jer, naime, nije dopušteno gledati gologa supružnika Pametna supruga nikad ne smije dopustiti svom suprugu da je vidi sasvim golu, savjetuje pastorka iz 19. stoljeća.

Ako dođe do seksualnog čina, žena obvezno treba ugasiti svjetlo i biti potpuno tiha. Naime, muškarac ne smije pomisliti da joj se seks možda sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj prakticira svoje "perverzne seksualne prakse" ili da skine pamučnu pidžamu i spavačicu.

Ako suprug za vrijeme ili prije seksa želi poljubiti suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu. Ako pokuša skinuti supruginu odjeću i želi je možda poljubiti negdje drugdje, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto te mu reći da mora otići na toalet.

Seks najviše dvaput tjedno

Ako muškarac, perverzan kakav jest, pokuša zavesti svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. „Što misliš o našim novim zastorima?“ ili „Tvoja majka sutra dolazi na večeru?“, pitanja su koja će svakoga muškarca zbuniti i ohladiti, savjetuje Smythers.

Dobra supruga će napraviti sve da ograniči seks na najviše dva puta tjedno. Ubuduće će se potruditi da se tijekom braka to još dodatno smanji. U tome pomaže glumljenje bolesti, glavobolje, umora i slično.

U 19. stoljeću smatralo se da seks služi samo za reprodukciju te se u njemu nipošto nije smjelo uživati. Ako se supruga toga ne pridržava, lijep brak bi mogao propasti, prenosi ženski portal Her.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali