RAZLIKA U VISINI KAO RAZLIKA U GODINAMA: / Nije bitna, dapače, što je muž viši, žena je sretnija

Istraživanja su pokazala kako su žene, koje imaju znatno više muževe od sebe i znatno sretnije. Taj prvotni pozitivni učinak na vezu traje punih 18 godina, ali s vremenom postaje nebitan.

2.12.2015.
12:23
Flickr
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Istraživanje su proveli znanstvenici u Južnoj Koreji. Žene koje imaju visoke muževe lakše ostaju trudne, a visina supruga ima pozitivne učinke na njihovu psihu.

Kroz evoluciju, žene su uvijek preferirale visoke muškarce, jer se visina smatra poželjnom odlikom i govori nam kako je takav muškarac ujedno i snažniji.

Međutim, ta idila ne traje vječno. Točnije, traje maksimalnih 18 godina, nakon kojeg učinak visokog muškarca na psihu žene polako nestaje.

"Žena se navikne na visinu svojeg muškarca i polako to prestane imatu snažan učinak na nju. Ona prestane njegovu visinu povezivati s fizičkom snagom i to joj prestane biti faktor privlačnosti", rekao je znanstvenik Kitae Sohn.

Zašto ovaj tip privlačnosti traje 18 godina znanstvenici nisu uspjeli objasniti, ali su pojasnili kako žene preferiraju visoke muškarce na isti način kao što vole, primjerice, jesti slanu ili slatku hranu, preferiraju određene boje ili jednostavno vole muškarce koji su snažni.

Znanstvenici nisu ispitivali što muškarci misle o visokim ženama.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali