PSIHOLOZI IH RASKRINKALI: / Žene se žale da su muškarci površni jer im je važan izgled, no istina je potpuno suprotna

Image
Foto: Giphy

Žene kažu kako im je kod muškarca najvažnije poštovanje i otvorenost, no zapravo im je jedino važno kako muškarac izgleda, pokazalo je istraživanje.

25.4.2017.
20:19
Giphy
Play logo

Mlađe žene se uopće ne obaziru na osobnost, dok starije uzimaju u obzir karakter samo kod podjednako zgodnih muškaraca, pokazalo je istraživanje nad 80 djevojaka i žena između 15. i 29. godina te njihovih majki. Svima su pokazali fotografije muškaraca različite privlačnosti te s različitim opisima osobnosti. Djevojke su birale najzgodnije muškarce čak i kada im pridružen opis katastrofalne osobnosti.

Image
PRIVLAČNE MUŠKARCIMA: /

Žene koje krasi ovih 6 vrlina neodoljiv su magnet za muškarce

Image
PRIVLAČNE MUŠKARCIMA: /

Žene koje krasi ovih 6 vrlina neodoljiv su magnet za muškarce

Pritom su djevojke bili prilično izbirljive i za većinu muškaraca rekli kako su neprihvatljivo neprivlačni, dok su njihove majke ipak za veći broj mislile da su dovoljno zgodni kako bi im postali zetovi (odnosno da su dobri za njihove kćeri), prenosi Psy.org

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To pokazuje kako postoji minimalna razina fizičke atraktivnosti koja je nužna i za kćeri i za njihove majke, no majke ipak imaju blaže kriterije" zaključuje psihologinja Madeleine Fugère.

Play logo

No kada su ispitanice otvoreno pitali što im je kod muškarca najvažnije, sve su kategorički tvrdije kako im je najvažnije da ih muškarac poštuje te da je prijateljski i otvoren.

"Kada su to govorile, vjerojatno su mislile da potencijalni partner zadovoljava njima minimalne standarde fizičke privlačnosti", zaključuje profesorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo