Deset pravila iskrenosti u braku

Koja je svrha zajedničkog života ako u njemu nema iskrenosti? Otvorenost i iskrenost temelj su svakog zdravog odnosa, no, i za to postoje pravila, tvrde stručnjaci.

23.4.2012.
7:44
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Otkrivanje istine ponekad može biti bolno i teško se pripremiti na to. Ali, na kraju krajeva, iskrenost i otvorenost poželjna je u braku, kao i u svakom odnosu.

Zato su stručnjaci sastavili deset pravila kojih bi se trebalo pridržavati ako ne želite zakomplicirati situaciju.

● Ne postavljajte pitanja ako niste spremni čuti otvoren i iskren odgovor na njih, čak i onda ako će vaši osjećaji biti povrijeđeni i ako će vas istina zaboljeti, piše na stranici wonderwoman.intoday.in.

● Nemojte se ljutiti zbog toga što su vaš partner ili partnerica iskreno progovorili o prošlosti koje vi niste bili sastavni dio.

● Očekujte onoliko iskrenosti koliko ste je vi u stanju pružiti.

● Ako su vaši partner ili partnerica dovoljno iskreni da vam otkriju neke osobne podatke iz života, slušajte ih pažljivo umjesto da razmišljate o tome kako ćete baš vi promijeniti neke stvari. Neke se osobe jednostavno ne žele ni potruditi da bi nešto promijenile.

● Nemojte imati unaprijed spremne odgovore na neka pitanja, a isto tako nemojte ni očekivati odgovore koje biste htjeli čuti.

● Budite oprezni s odgovorima i pitanjima. Nemojte biti 'brutalni', a isto tako budite kristalno jasni kako bi izbjegli dvosmislenost.

● Nemojte govoriti ono što bi vaš partner ili partnerica htjeli čuti. Mnogi parovi u braku i vezi strahuju od reakcija onog drugog, ali to nije razlog da stvarate lažnu sliku.

● Suzdržavanje od iskrenosti nema smisla. Mogli bi ozbiljno požaliti zbog toga u budućnosti.

● Upasti u zamku 'vlastite verzije istine' može uzrokovati velike probleme. Neki ljudi ne vide istinu ni kada 'skoči' na njih. Istina je istina i ne postoji ništa između.

● Ako želite o nečemu iskreno i otvoreno progovoriti, neka vam bude jasno koji su vaši motivi. Je li to zbog toga da se partner osjeća bolje ili zato da se vi osjećate bolje prebacujući krivnju na njega?

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali