Play ponuda

POSVAĐALI SE ZBOG RAČUNA - TKO JE U PRAVU? / Par se nije mogao dogovoriti tko će platiti, tviteraši pokrenuli raspravu

Image
Foto: Channel 4

Dok Cecilia smatra kako je Vivovo ponašanje bilo potpuno iracionalno i nepotrebno, on misli da se ona samo pravi teško osvojivom

5.5.2018.
14:36
Channel 4
Play ponuda

Jedan je par u showu First Dates, koji se prikazuje na britanskoj televiziji Channel 4, sinoć potaknuo burnu raspravu među gledateljima, i to zbog naizgled banalnog razloga - tko treba platiti večeru na prvom spoju?!

Svađa podijelila gledatelje

Tvrdoglava je Cecilia (23) inzistirala da će ona platiti račun, ali džentlmen Viv (26) nije htio ni čuti za to. Njih su se dvoje počeli nadmetati dok je zbunjena konobarica čekala da netko već jednom plati večeru koju su pojeli. I konačno su se uspjeli dogovoriti kako će račun ipak podmiriti Viv, iako je Cecilia bila vidno frustrirana reakcijom na svoju prvotnu ponudu. Njihova je svađa podijelila obožavatelje showa - jedni su hvalili Ceciliju koja čvrsto stoji na zemlji, dok su se drugi pitali zašto jednostavno nisu podijelili račun.

"Ne mogu vjerovati da je cura digla toliku paljbu na tipa koji ju je želio počastiti večerom. Kavalirstvo je očito mrtvo", napisao je jedan korisnik Twittera, dok je netko došao do zanimljiva zaključka: "Muškarac se ponudi da će platiti račun, dama se uvrijedi. Muškarac predloži da podijele trošak, dama se uvrijedi. Muškarac dopusti da ona plati, dama se uvrijedi. Muškarac ne može pobijediti kad je riječ o plaćanju računa."

Snaga prvog dojma: Evo kako se ne osramotiti pri upoznavanju novih ljudi (i ne uprskati budući odnos)

Cecilia otkrila zašto je takva

Bilo je, naravno, i onih koji su pohvalili Cecilijin potez, no posebnu su pažnju izazvali negativni komentari. "Smatram se feministkinjom, ali Cecilia je bila nepodnošljiva. Plaćanje računa ne treba uzrokovati debatu o jednakosti spolova. Smiri se, prepolovi račun i sve riješeno", poručila joj je jedna gledateljica.

Dok Cecilia smatra kako je Vivovo ponašanje bilo potpuno iracionalno i nepotrebno, on misli da se ona samo pravi teško osvojivom. Cecilia je kasnije objasnila da je toliko neovisna samo iz razloga što je mnogi muškarci ne shvaćaju ozbiljno zbog njezina atraktivnog izgleda i plave kose.

Play ponuda
Play ponuda