Ovakvi muškarci navodno preferiraju punije žene, a stručnjaci objašnjavaju zašto to uopće nije toliko blesavo otkriće

Iako nam ovi rezultati na prvu zvuče pomalo besmislenima, zapravo imaju itekakvog smisla, a stručnjaci su objasnili i zašto su važni

16.2.2018.
11:00
lateciat / instagram
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ljepota je u očima promatrača - to ste sigurno dosad čule barem dvadesetak puta, ali koliko god zvučalo kao klišej, ovo je itekako točno. Ali, sigurno nikad niste razmišljale o tome da postoji određeni tip muškaraca koji voli, primjerice, visoke i mršave djevojke, zatim određeni tip muškaraca koji voli punašnije djevojke i tako dalje...

Ali, istraživanje koje su prije nekoliko godina proveli stručnjaci sa Sveučilišta u Newcastleu pokazalo je da zaista postoji baš određeni tip muškaraca koji preferira punije žene, a radi se o muškarcima koji su češće pod stresom. Da, koliko god vam ovo sad zvučalo blesavim i besmislenim.

"Naši su rezultati pokazali da postoji mala, ali ipak značajna povezanost između preferencije punijih žena i većih razina stresa. A ovo je samo jedan od pokazatelja kako faktor stresa u našem životu zaista utječe na to koga smatramo privlačnim", objašnjava liječnik Martin Tovee, jedan od voditelja spomenute studije.

'Ovo nam pomaže otkriti i zdravstvene implikacije ovakvih promjena'

"Razumijevanje kako stresne promjene u okolišu, poput ubrzane industrijalizacije u razvijenom svijetu, utječu na preferencije ljudi kad je u pitanju oblik tijela njihovih potencijalnih partnera, može nam pomoći shvatiti zdravstvene implikacije takvih promjena", dodaje Tovee oko važnosti ovog, na prvu možda pomalo neobičnog otkrića.

A što vi kažete na ovo?

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali