Netko je na Tumblru savršeno opisao što se događa u vezi kad nestanu oni leptirići s početka

Djevojka je opisala kako to izgleda veza nakon pet godina i nakon početka zajedničkog života. I ne, nije sve obasipano konfetima i vatrometom, ali je još bolje. Što vi kažete na ovo?

4.9.2017.
13:00
thinkstock

"Dakle, u vezi sam već pet godina. I često viđam kako ljudi pišu i misle da biti u vezi znači zauvijek imati one leptiriće s početka, da veza znači da ti srce brže udara baš svaki put kad ta osoba uđe u prostoriju, da to znači maženje u krevetu isprepletenih nogu svake večeri te da biti u vezi znači da ćete zauvijek biti upravo tako i toliko sretni...

Ali to zapravo baš i ne izgleda tako, barem ne za mene.

Kad počnete živjeti zajedno, prestat ćete osjećati spomenute leptiriće. Vaše srce više neće početi brže udarati svaki put kad ga vidite, već ćete se, umjesto toga, osjećati smireno. Dok ste u istoj prostoriji s njim, osjećate se mirno i sigurno. Dok se mazite, vaše srce udara iznimno polako, a dok ga slušate kako diše, u mislima odlazite na neko sigurnije mjesto. Više nemate dojam kao da ste na vožnji u lunaparku, već se osjećate kao da ste 'kod kuće'.

'Ponekad spavate okrenuti jedno od drugoga. Više niste baš uvijek zagrljeni i isprepletenih nogu, i to je okej'

Više ne spavate zagrljeni baš svake večeri, nogu isprepletenih toliko snažno da više ne možete osjetiti gdje počinju vaše, a završavaju njegove.

Umjesto toga, spavate mirno, jedno do drugoga, ponekad čak okrenuti jedno od drugoga. Ali, svake se večeri nađete u situaciji da plovite krevetom tražeći ga, sve dok ga ne nađete. Uhvatite ga zatim za ruku, ili mu ruku nježno stavite na kosu dok spava. Ponekad me, usred noći, moj dečko povuče prema sebi, kao što dijete napravi sa svojim plišanim medvjedićem - i ja sam njemu određena utjeha i sigurnost.

U one rane jutarnje sate, prije zore, dok je svijet plav i jedva išta možete vidjeti kroz umorne kapke, primaknete se bliže njemu i legnete na njegova prsa te udahnete njegov miris, prije nego ponovno utonete u san.

'Poljupci više nisu uvijek romantični i vatreni. Sad su brzinski, ljepljivi, svakakvi. I u tome je najveća čar'

Poljupci više nisu uvijek romantični i vatreni. Ali u njima sada postoji nešto puno više od toga. Postoje oni hladni poljupci dok ljeti jedete sladoled, ili pak ljepljivi poljupci za vrijeme doručka, dok jedete palačinke. Postoje "ja sad odlazim" poljupci, i postoje "još jedna pusa prije nego odeš" poljupci. Postoje i oni uspavani poljupci ujutro prije posla, kad se ne možete sjetiti je li vam alarm zvonio ili nije, ali vas dodir njegovih usana budi i sprema za novi dan.

Postoje i oni poljupci prije spavanja i oni 'toliko si sladak kad to radiš' poljupci. Postoje i poljupci koje je zaslužio jer se toliko divno odnosi prema životinjama i poljupci kojim mu pokazujete koliko vam je drago što ste baš s njim, a ne s nekim drugim. Postoje brzinski poljupci u trgovini za vrijeme kupnje namirnica, dok je sve oko vas ubrzano i glasno, a vi se na trenutak odlučite odreći vlastitog privatnog prostora (i njegova također) te stvorite jedan svoj privatni prostor...

'Vi gradite svoj svijet kojim se borite protiv onog vanjskog'

Više si ne pišete one poruke prepune ljubavi i strasti, kao što ste to ranije činili, jer, to je sad iza vas. Vi ste prešli na čudne interne šale o životu koji ste zajedno izgradili. Međusobno dijelite ono što vam se događa u javnosti, i stvarate svoj mali svijet protiv onog vanjskog svijeta.

Veze nisu uvijek kao u bajci. Nema uvijek vatrometa i romantičnih iskri, barem ne u nekoj kasnijoj fazi veze.

Ali veze su uvijek isprepletene ljubavlju i brigom. Ona vatra u vašim srcima drži vas sigurnima i zbog nje sigurno odlazite na spavanje svake večeri.

I ja to obožavam", napisala je djevojka.

Izvor: Bored Panda

Možda će te zanimati

SVE TAJNE ZAGREBAČKE STRIPTIZETE /

'Političari su izuzetno neugodni, stalno dobivam bizarne ponude. Jedna je bila posebno jeziva...'

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali