NE BUDI U MRAKU: / Moraš znati ovih 8 mitova što štete svakom braku!

Image
Foto: Flickr

Imati uspjšan brak nije lako, a pojedini, na prvi pogled, dobronamjerni savjeti na koje nailazimo u svojoj okolini, potpuno su pogrešni.

17.10.2015.
10:10
Flickr
Play logo

Zahvaljujući savjetima stručnjaka za brak, evo koje u pogrešne pretpostavke, a kojih se svi što žele dugoročnu bračnu sreću, trebaju znati:

1. Nikada u krevet ljuti!

shimmer fallback
shimmer fallback

"Ovakav savjet sugerira kako su bračne nsuglasice oš i nezdrave te kako ih treba izbjegavati. Međutim, zdravije je otvoreno porazgovarati o problemu, riješiti nesuglasice, pa makar to ponekad značilo da se u krevet ide i ljutit", kaže bračna savjetnica Amanda Deverich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Brak mijenja ljude

shimmer fallback
shimmer fallback

"To nije točno. Prava je istina da brak ne mijenja ljude, što znači ukoliko vaš partner ima naglu narav i sklon je svađama, nikakav brak to neć promijeniti. Ljudi se protivno svojoj volji teško mijenjaju. Ono što vidiš to ćeš i dobiti", kaže savjetnica Jennifer Gauvain.

3. Ljubav liječi sve

shimmer fallback
shimmer fallback

" Supružnici doista mogu biti melem za vaše emocionalne rane iz prošlosti, ali isto tako mogu biti i sol na ranu. Najbolje j priznati vlastite greške iz prošlosti, a isto bi trebao učiniti i vaš partner. Jednom kada osvijestite sve što vas je do tada ranjavalo, na dobrom ste putu da pomognete jedno drugome", kaže psihoterapeutkinja Abby Rodman.

4. Svi igramo iste uloge

shimmer fallback
shimmer fallback

"Neki su muškarci bolji roditelji, bolje kuhaju i nježniji su, emotivniji prema djeci. Neke su žene sposobnije od muškaraca kada je u pitanju novac. Preuzimanje tradicionalnih uloga ne samo da umanjuje mogućnost da par u potpunosti iskoristi svoje potencijale, već može dovesti i do njihove propasti", kaže Deverich .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Duga veza, kratak brak

" Pristati na brak samo zato što ste u vezi već sto godina pravi je recept za katastrofu. Ova je tvrdnja zapravo točna. Udati se samo zato što ste u nekoga investirali jako puno vremena i truda je jednostavno pogrešno", kaže Gauvain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Nevjeru nitko ne preživi

shimmer fallback
shimmer fallback

"Držati se one: Nikada ti ne bih mogla oprostiti nevjeru, nije dobro. Dapače, otrovno je! Opraštanje pogrešaka i brak idu ruku pod ruku, a strogo pridržavanje mitova poput ovog su opasni. Mnogi su brakovi, baš iz ovakvih situacija, izvukli ono najbolje. Postali kvalitetniji.", kaže savjetnik za veze Dan Savage.

7. Tvoj partner mora znati tvoje potrebe

"Nitko nema telepatske sposobnosti. Ukoliko ne komunicirate, vaš partner neć znati što točno želite. Pretpostavka da onaj drugi zna točno što vam je u glavi je pogrešna", kaže Rodman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. Prsten je garancija trajanja

Play logo
shimmer fallback
shimmer fallback

"Brak je ranjiv i treba ga stalno održavati. Ponašaj se prema njoj lijepo i pošteno ili će to učiniti netko drugi, stalno govorim svojim sinovima", kaže Rodman.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo