Play ponuda

Muškarci s ovom osobinom ne varaju: Ako je tvoj dečko ili muž posjeduje, možeš odahnuti

Image
Foto: Unsplash

Ako si single, preostaje ti da dobro odabereš s kim ulaziš u vezu

3.2.2018.
11:00
Unsplash
Play ponuda

Prevara je jedna od najgroznijih stvari koju nam netko može napraviti ili mi možemo napraviti nekome, ali se događa svakodnevno. Varanje je za svakog pojedinca nešto drugo, ali najnovije istraživanje u Finskoj tvrdi da su inteligentniji partneri manje skloni prevari.

Inteligencija znači duži brak

shimmer fallback
shimmer fallback

Stručnjaci na Hanken School of Economics, navodi Her, pregledavali su vojne zapise 200.000 finskih vojnika i otkrili da postoji važna korelacija između njihove inteligencije i ljubavne povijesti. Vojni zapisi sadržavali su rezultate testova inteligencije koje su vojnici ispunjavali prije nego su se pridružili vojsci.

Ispostavilo se sljedeće: što su se muškarci mlađi od 45 godina pokazali inteligentnijima, to je postojala veća vjerojatnost da će se oženiti i ostati u braku. "Kao što paunov rep igra važnu ulogu u tome hoće li biti uspješan kod parenja, ljudska inteligencija ima pozitivan utjecaj na želju za brakom i ostanak u njemu", rekao je autor istraživanja Jaako Aspara.

No, zašto uopće inteligentni partneri imaju uspješne brakove?

shimmer fallback
shimmer fallback

Stručnjaci su na ovo pitanje odgovorili tvrdnjom da inteligencija i njezine prednosti, poput one da su sposobniji zarađivati za život, više privlače potencijalne partnerice i stoga lakše ulaze u brak.

Isto tako, inteligentniji muškarci bolje komuniciraju, a dobra komunikacija je ključ uspješnog braka ;)

Play ponuda
Play ponuda