Play ponuda

Može li vibrator doista uništiti vaš seksualni život?

shimmer fallback

Već dugo vremena okolo kruži glasina da vibrator utječe na seksualni život žena, tako što klitoris čini manje osjetljivim.

10.1.2015.
10:11
Play ponuda

Naime, od veće je važnosti koliko ga često koristite. "Vibratori su u redu. Preporučujem ih redovito. No ako bi se žena potpuno navikla i 'navukla' na vibrator, trebala bi joj dodatna stimulacija tijekom seksa kako bi postigla orgazam", tvrdi profesorica Mary Jane Minkin s Yalea.

O vama ovisi je li navedeno problem. Točnije, o vama i vašem muškarcu. "Ako to ženi ne smeta, nema problema. Mislim da su tako vibratori dobili lošu reputaciju. Nije da oni čine ženu manje osjetljivom, ali može se dogoditi da joj treba više stimulacije", napominje Minkin.

Ustvari, većina žena proziva 'sjedinjeni' orgazam - onaj u kojem je kombinirana stimulacija klitorisa i vagine, najviše zadovoljavajućim. Vibratori ne samo da pružaju jedan od ta dva zadovoljstva, nego stimuliraju i kolanje u području zdjelice. Drugim riječima, ako koristite vibrator tijekom seksa, možete ostati dovoljno vlažni za druge (vaginalne) akcije koje preferirate. da još pojednostavimo, upotrijebite ga s partnerom.

Ako i dalje dvojite uništavaju li vam vibratori 'pravu stvar', razmislite o tom da smanjite upotrebu ili da ga tek povremeno koristite kao 'začin' kad ste s partnerom. Ali isto tako znajte da vibrator ne može ostaviti trajne negativne posljedice na vaš klitoris, kao ni na vaš seksualni život.

Play ponuda
Play ponuda