'Možda si u iskušenju, ali evo zašto ipak ne bi trebala špijunirati partnera ako sumnjaš da te vara'

Postoje i drugi načini kako možeš saznati jesi li u pravu

10.2.2018.
15:00
Instagram, do you travel

Mnoge žene su priznale da su bile primorane kopati po mobitelu, laptopu, džepovima svog partnera jer inače nikada ne bi otkrile istinu. Istinu da ih vara. Ok, to se možda čini naučinkovitiji način za skratiti si muke, ali svakako nije najbolji. Zašto? Jedna cura ispričala je za Thought Catalog zašto je ovo itekako pogrešno.

"Znate staru poslovicu: "Ne čini drugima...", je li tako? Kako bi se osjećala da tebe netko špijunira? Čita tvoje e-mailove? Ukrade ti mobitel ili te prati u autu? Ili da angažira privatnog istražitelja da te prati?

Uvijek ima smisla biti iskren, pošten i otvoren

Ako sumnjaš na nešto, razgovaraj s partnerom oko toga. Vjerojatno si primijetila da nisam rekla da se suočiš s njim, stisneš ga u kut ili ga optužiš za nešto. To je trenutak kada bi trebala biti ranjiva i iskrena o tome što ne funkcionira u vašoj vezi; jasna u izražavanju strahova. Ako ne možeš sigurno razgovarati o tome što ne valja, onda druga strana podsvjesno osjeća kao da dobiva dopuštenje raditi ono što šteti vašem odnosu, a sve s ciljem samopotvrđivanja (ili linije manjeg otpora).

Ako poštujete međusobnu slobodu i slobodu izražavanja te pristajete ostati u tom odnosu i doprinositi mu dok god ste oboje sretni, onda nema smisla ne biti iskren, pošten i otvoren.

Prevara dođe neočekivana

Stvari počnu ići u krivom smjeru kada poričemo ili osramotimo dio sebe, skrivamo ga, prestanemo se družiti s prijateljima, baviti omiljenim hobijem, prestanemo se ljubiti na naš specijalan način jer se drugoj strani to ne sviđa, prestajemo nositi određenu odjeću jer je druga strana ne može podnijeti i tako dalje.

Sada razmisli kako ovo sve može utjecati na tebe. Osjećaš li se manjom i kao da te napušta energija? Možeš li osjetiti kako ogorčenje raste i širi se, dok ti jednog dana netko ne kaže da voli jahanje i obožava velike, šarene šalove. ETO GA! Priznanje! 'Vide me! Kuže me!' I prije nego se stigneš snaći, na vrata zakuca prevara.

A što ako nikada ne bi došlo do toga jer si odlučila:

  • poštovati sebe
  • poštovati partnera
  • govoriti istinu
  • živjeti svoju istinu, bez osuđivanja sebe ili drugoga i usredotočena na ono što možeš napraviti kako bi vaš odnos bio bolji?

Što bi bilo kada bi se odlučila na sve ovo i bila s nekim s kim to nije muka nego zadovoljstvo?

Kako bi to bilo divno, zar ne? Budi spremna i svjesno odluči pristajati samo na jasnu komunikaciju odmah na početku i vidjet ćeš kako će vaš odnos sve više jačati dok razvijate poštovanje, čast i stječete mnogo radosnih iskustava.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali