Play ponuda

Mislite da ste stručnjak za seks? Jako se varate, a evo vam i dokaz

shimmer fallback

Čak i ako se smatrate stručnjakom kada je seks u pitanju, uvijek postoji nešto novo za naučiti. Otkrivao vam nekoliko zanimljivih činjenica koje sigurno niste znali.

14.10.2014.
10:41
Play ponuda

Smanjuje stres

Istraživanja su pokazala kako je seks dobar za živce, snižava krvni tlak i smanjuje stres. Očekuje li vas važan dan na poslu, bez razmišljanja se s partnerom 'poigrajte' večer prije.

Olakšava bolest

Ispitivanja su dokazala kako uzbuđenje i orgazam potiču imunološki sustav. Stoga osim spavanja i pileće juhice u proces ozdravljenja uključite i seks.

Lubrikantima lakše do orgazma

Imate li problema s time kako doživjeti vrhunac, rješenje je jednostavno: lubrikant. Gotovo 50 posto muškaraca i žena koji su koristili lubrikant, tvrde da su lakše doživjeli orgazam, navodi se u studiji provedeno na Indiana University's Center for Sexual Health Promotion.

Lezbijke doživljavaju najviše orgazama

Stručna ispitivanja su otkrila kako heteroseksualne žene dožive orgazam u 61 posto, a homoseksualne u 74 posto slučajeva tijekom seksa.

Sperma je niskokalorična

Točnije, žličica sperme sadrži 36 kalorija.

Muškarci glume orgazam

Gotovo 31 posto muškaraca glumi orgazam, pokazalo je istraživanje koje je proveo Time Out New York.

Seks nakon treninga je doista dobar

Prema jednom istraživanju dotok krvi u genitalije nakon vježbanja je pojačan, pa i vaše seksualne sposobnosti lete u nebo. Isto tako razina testosterona se jako povećava tijekom vježbanja, tako da ćete biti za akciju.

Seks iz ljubavi je najbolji

Nedavno istraživanje koje je predstavljeno na American Sociological Association, pokazalo je kako se najviše u seksu uživa kada se partneri istinski vole.

Kondomi ne utječu na užitak

Dapače, s novim izumima seks može biti samo još bolji.

Putovanja su idealna za seks za jednu noć

HostelBookers.com proveo je istraživanje među svojih 11.000 korisnika. Ispostavilo se kako je 52 posto muškaraca i 41 posto žena imalo seks za jednu noć tijekom putovanja.

Redovita mjesečnica

Imate li problema s neredovitom mjesečnicom, seks bi vam trebao biti prioritet. Istraživanja provedena na Stanford i Columbia sveučilištima su pokazala kako su žene koje su imale seks barem jednom tjedno imale i redovitu mjesečnicu.

Povećava se prag boli

Jeste li primijetili kako vas povlačenje za kosu manje boli tijekom seksa nego kada vam to netko učini dok se ne seksate? To je zato što se vaš prag boli značajno poveća tijekom seksualnog uzbuđenja, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Sex Research.

Mnogi bi se odrekli seksa zbog kave

Znanstvenici su proveli istraživanje na više od 7.000 ispitanika i utvrdili da se 51 posto njih izjasnilo kako bi dulje mogli bez seksa nego bez kave.

Pomaže kod glavobolje

Prije nego što posegnete za tabletom, pokušajte ovim prirodnim načinom. Jedno istraživanje je pokazalo kako je 60 posto osoba koje su patile od migrene, seks ublažio bol.

Jabukom do orgazma

Istraživanja su pokazala kako žene koje pojedu barem jednu jabuku dnevno, lakše dožive orgazam.

Orgazam poboljšava komunikaciju

Stručnjaci su otkrili kako su parovi iskreniji i intimniji tijekom komunikacije nakon što su doživjeli orgazam.

Play ponuda
Play ponuda