Play ponuda

Parovi s dužim stažom trebali bi isprobati ove stvari

shimmer fallback

Osjećate li da vam je suprug više cimer nego ljubavnik? Ne brinite, niste sami. Otkrivamo vam što možete učiniti kako biste to promijenili.

29.7.2013.
11:49
Play ponuda

Odnos vašeg supruga i vas je ugodan. Dugo ste u braku, kućanstvo vodite kako treba, potrebe djece su zadovoljene... Sve teče glatko, a onda shvatite da se jedno prema drugome ponašate više kao cimeri nego kao ljubavnici. Tijekom godina vaš se seksualni život polako počeo svoditi na ranojutarnji seks nabrzaka svakog drugog mjeseca.

Prisjećate se dana kada je vaš seksualni život bio dobar. Vi ste se trudili oko njega u seksi donjem rublju, a on se trudio zavoditi vas na način koji najviše volite. Oboje ste se trudili i pri tome zabavljali.

Sada se čini kao da je strast posljednja stvar koja vam pada na pamet. Umjesto toga udobno ste smješteni na kauču i gledate televiziju dok ne dođe vrijeme spavanja. Iako još uvijek gajite osjećaje prema svom partneru, onaj plamen gotovo da se skroz ugasio. Osjećate se usamljeno, žudite da se dio strasti vrati i da ga ponovno gledate kao ljubavnika.

Ako vam je ovaj scenarij poznat znajte da niste sami. Mnogi parovi su se tijekom godina našli u istoj situaciji. Nekima se to dogodilo nakon što su, primjerice, djeca odselila. Jedno na drugo počinju gledati kao na kompatibilne cimere. Međutim, mnogi dođu do faze kada im ta razina ugodnosti više nije prihvatljiva.

Ukoliko ste zapeli u situaciju 'cimera', donosimo vam pet stvari koje možete učiniti kako biste vratili strast u svoj odnos.

Izađite na spoj

I to doslovno. Isplanirajte, rezervirajte, odaberite nešto smisleno i zabavno te uključite razne aktivnosti. Počnite ponovno s udvaranjem.

Ljubite se

Po mogućnosti što češće i bez obzira nalazili se na javnom mjestu ili kod kuće. Poljupci dovode do veće intimnosti. Počnite polako i gledajte kako strast i napetost raste. Mnogi se parovi nakon niza godina provedenih zajedno prestanu strasno ljubiti. Neka vam to postane rutina i ubrzo ćete se ugodno iznenaditi razvojem situacije.

Isplanirajte nešto novo

Pronađite novi hobi ili upišite neki tečaj u kojem ćete oboje sudjelovati. Počnite se opet povezivati kroz nešto zabavno, smisleno i novo. Nove zajedničke aktivnosti dovode do suradnje te doprinose građenju odnosa.

Budite zaigrani

Škakljajte, štipajte, pohrvajte se, šalite se, otiđite na karaoke - bilo što što vas zabavlja. Samo radite to iskreno i s voljom. Prestanite biti uštogljeni i poželite biti blesavi i budalasti neko vrijeme. Osjećaj da se ponašate glupo nakon nekog vremena zamijenit će osjećaj sreće i užitka.

Ponovno definirajte svoj odnos i stvorite viziju

Ovaj proces je apsolutno neophodan kako bi se unijele promjene u vezi. Dajte si vremena i ulažite u svoju budućnost.

Slijedite ovih pet koraka koji će vas zasigurno od cimerskog vratiti u ljubavnički odnos pun akcije.

Play ponuda
Play ponuda