Bradati muškarci, čini se, imaju jednu jako važnu prednost: Stručnjaci kažu da su bolji partneri, evo zašto

Image
Foto: Unsplash

'Baby face' kod frajera je sladak, ali samo ako ga prekriva brada

7.12.2017.
13:00
Unsplash
Play logo

Brade kod frajera uvijek su bile cool, ali unazad nekoliko godine doživjele su pravi procvat i nose se više no ikad. Osim što su takvi muškarci najčešće markantni, tajnoviti, muževni i seksi, čini se da bradonje imaju još jednu prednost.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Evolutionary Biology pod vodstvom Barnabyja Dixsona otkrilo je da se bradate frajere smatra materijalom za dugoročne odnose i to više nego one bez brade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatni rezultati

shimmer fallback
shimmer fallback

Zašto je to tako? Brada simbolizira muževnost i ocrtava crte lica muškarca, a žene je smatraju privlačnom jer ne žele da je njihov muškarac previše ženskast, ali ni previše nalik 'špiljskom čovjeku'. Ako k tome dodamo ideju da dlake na licu rastu zbog viška testosterona, a ovi hormoni označavaju zrelost, evo recepta za uspješnu vezu.

Nevjerojatno je da je svih 8.520 žena od isto toliko u istraživanju pokazalo sklonost bradatim muškarcima, bilo da su trebale ocijeniti njihovu atraktivnost ili jesu li materijal za dugoročan odnos.

Ali što ako voliš svježe obrijane frajere?

Play logo

Istraživanje kaže kako 'gola' čeljust znači da muškarac ima tendenciju zakazati u vezi jer žene povezuju muževne značajke s nepouzdanim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugim riječima, brada može maskirati muževne crte lica koje obično smatramo materijalima za kratkotrajne odnose ili izbalansirati previše ženstvene crte lica u muškarca, a njih ne smatramo dovoljno ozbiljnima za neki dublji odnos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo