igle i seks / Akupunktura za libido: bockanjem povećajte seksualnu želju

Image
Foto: Thinkstock

Igle i seks? Nije kinky koliko zvuči... govorimo o akupunkturi koja, nećete vjerovati, može pomoći i pod plahtama

25.4.2018.
11:42
Thinkstock
VOYO logo

Ova drevna istočnjačka tehnika među ostalim oslobađa od stresa, anksioznosti i napetosti te liječi hormonalne poremećaje, probleme s reproduktivnim organima i nepolodnost.

Procjenjuje se da više od 40 posto žena ima smanjen libido, a sigurno se svaka žena susrela s ovim stanjem u nekom periodu svog života. "Tek kada sam se počela baviti akupunkturom, otkrila sam koliko žena pati od ovog problema", kaže Sophie Young te dodaje kako akupunkturom liječi i smanjen libido.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekla bih da 50 posto žena koje mi dolaze nisu zadovoljne svojim fizičkim i psihičkim stanjem, preumrne su, previše pod stresom ili prezabrinute te ne mogu uživati u svome tijelu i ne osjećaju se privlačnima.

No, mnoge od njih mi kažu kako žele ponovno osjetiti seksualnu želju i uživati u seksu", dodaje Youngičina klegica iz Centra za tradicionalnu kinesku medicinu YinOva u New Yorku Jill Blakeway. Od izlaska njezine knjige Ponovno seks, 2013. dr. Blakeway primijetila da žene sve više traže pomoć u akupunkturi za liječenje problema s libidom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Ovako akupunktura rasplamsava seksualnu želju

1. Poboljšava cirkulaciju i dovodi do orgazma

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akupunktura potiče cirkulaciju oko reproduktivnih organa i ostalih organa koji utječu na seksualni nagon poput bubrega. "Probleme s cirkulacijom koji su vezani uz orgazam akupunktura rješava u tri do četiri tretmana", kaže dr. Blakeway.

2. Akupunktura dovodi hormone u ravnotežu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trećina mojih klijenata traži tretmane zbog problema s hormonima", otkriva akupunkturistica Yukiko Naoi. Hormoni utječu na sve - od spavanja, preko mjesečnice do libida. Postoje brojni razlozi zbog kojih dolazi do disbalansa hormona - stres, rigorozne dijete, oslabljen imunitet. Akupunktura dovodi hormone u balans, čini da se osoba osjeća bolje što posljedično dovodi i do jače seksualne želje.

3. Akupunktura opušta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne morate biti seksolog da zaključite kako stres i seks ne idu pod istu plahtu. "Koristeći blagodati kineske medicine i akupunkture vraćamo organizam u balans, opuštamo ga i oslobađamo od stresa, što je odličan ančin za jačanje libida", kaće dr. Blakeway.

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Akupunktura liječi zdravstvene probleme koji mogu ugasiti seksualnu želju

Akupunktura je holistički tretman. "Ljepota akupunkture je u tome što tretira čitavu osobu i dovodi tijelo u harmoniju", kaže Naoi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smanjeni libido ili izostanak istog simptom je disbalansa u organizmu", dodaje.  Ono što u zapadnjačkoj medicini zovemo smanjenim libidom, iu istočnjačkoj je blokada energetskih kanala, čiji se simptomi mogu manifestirati na brojne načine. Stoga, portažite li pomoć u akupunkturi zbog problema sa sluhom, može biti da će vam se osim sluha vratiti i seksualna želja. 

"Akupunktura ima brojne blagotvorne učinke na ljudsko tijelo. Ne samo da će pomoći kod kontretnog zdravstvenog problema, nego će vas i opustiti. Vaše je samo da legnete, pokušate se dovesti u meditativno stanje i 30 do 45 minuta se prepustite stručnjaku. Tko ovakav tretman ne bi htio jednom tjedno",  pita se Naoi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo