antiafrodizijaci / 6 stvari koje nikada ne biste smjeli raditi prije seksa

Image
Foto: www.profimedia.hr

S godinama se svi osjećaju ugodnije u svojoj koži, ali ipak pročitajte koje pogreške ne smijete učiniti prije uživanja u seksu

13.3.2019.
11:49
www.profimedia.hr
VOYO logo

1. Uzimate antihistaminike

"Antihistaminici isušuju sluznicu kako bi se smanjilo začepljenje nosa, ali pri tome isušuju i druge dijelove tijela, osobito vaginu", objašnjava ginekologinja Nicole E. Williams za Woman's Health. Bez obzira koliko ste uzbuđeni vaša se vagina neće osjećati tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Smetenje zbog začinjene hrane

"Hrana može utjecati na miris i okus vagine", kaže Kathryn Boling, liječnica primarne zdravstvene zaštite u Mercy Medical Center. Jako ljuta hrana može izazvati plinove, nadutost i vjetrove koji jednostavno neće prestati. Što je najgore ako ste kuhali mogu vam tragovi ljutine ostati na rukama što znači da biste genitalije mogli staviti u "vatru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Previše alkohola

Image
samo prirodno /

Dobar i redovan seks snižava krvni tlak uspješno kao i tablete

Image
samo prirodno /

Dobar i redovan seks snižava krvni tlak uspješno kao i tablete

Ispijanje alkohola može stvoriti "dobro" raspoloženje, ali previše alkohola može oslabiti vaša osjetila. "Budući da alkohol izaziva depresivna stanja može smanjiti jačinu orgazma", objašnjava dr. Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapravo, jedno istraživanje sa Sveučilišta Missouri-St. Louis utvrdilo je da 11 posto korisnika alkohola ima problema s postizanjem orgazama: muškarci koji su pili teže su dolazili do erekcije, dok je ženama bila potrebna dodatna stimulacija kako bi stigle do vrhunca.

4. Upotreba električne četkice za zube

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvuči čudno, ali ako koristite električnu četkicu za zube i vodicu za ispiranje usta na bazi alkohola možete biti skloniji spolno prenosivim bolestima. "Slično kao i kod vaginalne sluznice, jako i oštro četkanje desni i alkoholna vodica mogu isušiti i irititrati sluznicu usta čineći je podložnom ranama", objašnjava dermatologinja Tsippora Shainhouse.

5. Brijanje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ste žena koja se voli brijati, najbolje se obrijati dan prije seksa, kako bi se vašoj koži pružila prilika da se oporavi", kaže dr. Shainhouse. "Brijanje će oljuštiti gornji sloj kože, čineći to područje osjetljivim. Može iritirati folikule dlake, uzrokujući

ružičasti osip, a mogu se dogoditi i sitne posjekotine, a to može ostaviti kožu otvorenom za potencijalne infekcije kao šti su herpes i HPV", dodaje dr. Shainhouse. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također to je jedan od glavnih razloga zašto se može dogoditi svrbež. Liječnik savjetuje da se koristi britvica s više oštrica. 

6. Hrana kao predigra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čokoladni umak kao dio vruće predigre može zvučati vrlo seksi, ali može izazvati i infekciju nakon seksa. "Korištenje bilo čega što u sebi ima šećer ne smije se koristiti kao lubrikant (namjerno ili ne) jer može uzrokovati infekcije", objašnjava dr. Boling.

Pročitajte još: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo