Što više, to bolje / 5 iznenađujućih dobrobiti seksa za koje možda niste znali

Image
Foto: Thinkstock

Osim smanjivanja stresa, seks je dobar i za smanjivanje rizika od raka i srčanog udara, kao i za povezivanje i buđenje ponovnih strasti s partnerom. Znate li za što još?

20.12.2016.
8:30
Thinkstock
VOYO logo

1. Žene koje se češće seksaju imaju bolje pamćenje

Zaključak nedavnog istraživanja objavljenog u Archives of Sexual Behavior ne može biti pogrešan. Što češće su se žene seksale, imale su bolje rezultate na testu pamćenja riječi. Istraživači vjeruje da seks može stimulirati rast stanica u hipokampusu, području mozga koji pohranjuje sjećanja.

2. Više seksa - manje bolovanja

Usporedba seksualno aktivnih ljudi s njihovim suprotnostima, pokazala je da seks poboljšava imunološki sustav i pomaže tijelu da stvara antitijela koja pomažu u borbi organizma protiv bakterija, virusa i drugih mikroba koji su uzrok uobičajenih bolesti. Naravno, seks nije jedini faktor kako bi osnažili imunitet: pravilna prehrana, vježbanje i san doprinose boljoj obrani protiv zaraznih bolesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Poboljšava žensku kontrolu mjehura

Urinarna inkontinencija pogađa oko 30% žena u nekom trenutku života. Redoviti orgazmi jačaju mišiće dna zdjelice. Orgazam aktivira iste mišiće koje žene koriste kada rade Kegelove vježbe. Nakon što ojačete mišićezdjelice, manji je rizik od 'nesreća' i istjecanja mokraće.

Image
Foto: Thinkstock
Image
Foto: Thinkstock

4. Seks, ali i masturbacija poboljšavaju fizičku kondiciju

Analiza objavljena u Frontiers in Physiology otkrila je da seks prije natjecanja ili nema utjecaj na rezultate sportaša ili im čak daje dodatan poticaj, suprotno popularnom uvjerenju. Što su više sportaši masturbirali ili imali seksualne odnose, pokazali su bolju agilnost, brzinu i snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Boli vas glava? Seks je rješenje za te probleme

Iako žene većinom izbjegavaju seks famoznom riječima'boli me glava', nekad je to i istina. A upravo u tom slučaju, seks je rješenje. Seksualna stimulacija (uključujući masturbaciju) i orgazam mogu pomoći u kontroli boli. Obje aktivnosti smanjuju osjećaj boli i povećavaju prag boli. Samostalno stimulacija putem masturbacije može smanjiti simptome menstrualnih grčeva, artritisa, pa čak i glavobolje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo