Neki ljudi su štedljiviji (ili škrtiji) od drugih i ići će u krajnost kako bi uštedjeli sitne svote novca.

Jedan od njih je suprug Amerikanke Amber Horne koja je na TikToku podijelila niz videa pod nazivom "Moj suprug je tako škrt". U svakom od njih pridružio joj se muž koji je otkrio svoje savjete za štedljivost, dok je ona za svaki potvrdila da je mrtav ozbiljan, piše Mirror.

Dosad je objavila 40 videa u seriji, u kojoj je njen suprug, između ostalog, priznao da je izvadio žarulju iz hladnjaka te da ne hoda po tepihu kako ga ne bi istrošio.

Njih dvoje u braku su 25 godina i imaju petero djece koja se svakodnevno moraju nositi s očevim neobičnim ponašanjem, poput ponovnog korištenja kuhinjskih ubrusa. On tvrdi da nikad ne baca korišteni ubrus, već ga umjesto toga stavi sušiti kako bi ga mogao opet koristiti i ne kupiti novu rolu.

Spavanje na klupi umjesto u hotelu

Više puta koristi i aluminijsku foliju koju prebriše prije vraćanja u ladicu, a umjesto kupovine kečapa, uzme nekoliko besplatnih uzoraka iz obližnjeg restorana kako bi napunio bocu kod kuće.

Mlijeko razrjeđuje vodom kako bi duže trajalo, a ne kupuje novu odjeću i namještaj, već odlazi isključivo u second hand trgovine. Kada je riječ o odjeći za djecu, njegova žena otkrila je da se osjećala "osramoćeno" kada je išao od kuće do kuće po kvartu i ispitivao roditelje mogu li im dati odjeću koju njihova djeca više ne nose.

Uz sve to, njen suprug odbija platiti skupe stvari poput hotelskih soba pa je jednom prilikom spavao na klupi kada mu se automobil pokvario.

"Iako njegovi trikovi uglavnom nisu korisni koliko on misli da jesu, drugi čine veliku razliku", zaključila je Amber.