POTHVAT ŽIVOTA / Humanitarna kampanja '1100 kilometara za 1100 terapija' osvojila zlatni Grand PRix HUOJ-a: 'Imamo moć mijenjati stvari'

Image
Foto: Promo

Ranko i Daniel u 49 dana propješačili su čak 1100 kilometara najzahtjevnije hrvatske pješačke rute

3.5.2022.
17:46
Promo
VOYO logo

Kampanja "1100 kilometara za 1100 terapija", koja je na proljeće 2021. ujedinila čitavu naciju i prikupila gotovo 170.000 kuna za prijeko potrebne terapije djece s teškoćama u razvoju, osvojila je najprestižnije priznanje domaće komunikacijske struke.

Image
HZJZ SAVJETUJE /

Hepatitis A hara hrvatskim školama: Evo kako zaštititi djecu i što trenutno ne bi smjela jesti

Image
HZJZ SAVJETUJE /

Hepatitis A hara hrvatskim školama: Evo kako zaštititi djecu i što trenutno ne bi smjela jesti

Pothvat života dvojice bračkih planinara Ranka Dragičevića i Daniela Lončara, u suradnji s Udrugom roditelja djece s teškoćama u razvoju "Brački pupoljci" i agencijom CTA komunikacije, sinoć je nagrađen zlatnim Grand PRixom Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji odnosa s javnošću u ustanovama, udrugama i nevladinim organizacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je već sedma komunikacijska nagrada proizašla iz suradnje Bračkih pupoljaka i CTA komunikacija, započeta 2019. godine na kampanji "Nešto zbilja važno" kada su izborili promjenu Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu te djeci s teškoćama u razvoju sa svih hrvatskih otoka konačno osigurali besplatan trajektni prijevoz na prijeko potrebne terapije na kopnu. Agenciji CTA komunikacije ovo je treći uzastopni Grand PRix HUOJ-a u tri i pol godine postojanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojili su srca Hrvatske

"Kao stručnjaci za odnose s javnošću imamo znanje, ulaz u medije i mogućnost da društveno važne teme stavimo u prvi plan. Imamo odgovornost da se, barem nakratko, odmaknemo od korporativnih projekata i velikih budžeta te usmjerimo svoje znanje na one skupine koje nažalost nemaju vidljivost kakvu zaslužuju. Imamo moć mijenjati stvari, a na nama je da ju koristimo za dobro. Hvala Ranku i Danielu, hrabrim roditeljima iz Udruge Brački pupoljci te predivnom timu CTA komunikacija koji u ovakve projekte stavlja svoje srce", izjavila je mlađa komunikacijska savjetnica Valentina Mezdić, ujedno i voditeljica tima kampanje "1100 kilometara za 1100 terapija".

Image
Foto: Promo

Ranko i Daniel u 49 dana propješačili su čak 1100 kilometara najzahtjevnije hrvatske pješačke rute "Via Adriatica" po surovim uvjetima najvećih i najdužih hrvatskih planina kako bi pažnju usmjerili na svakodnevnu borbu Bračkih pupoljaka. Od rta Kamenjak sve do Prevlake svojim nepresušnim duhom i svakodnevnim izvještajima s puta osvojili su srca Hrvatske te pozivali građane da doniraju sredstva kako bi 68 bračkih mališana i u pandemijskoj godini moglo imati besplatne terapije na svom otoku. Na projektu je sudjelovao i tim Poduzetničkog centra Aktiva s otoka Brača, predvođen Dijanom Šabić te stručni tim CTA komunikacija, točnije, Valentina Mezdić, Hana Kajari, Gordan Turković te Petar Tanta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodjela nagrada 15. Grand PRixa HUOJ-a održala se sinoć u Studiju Katran u sklopu godišnje konferencije o komunikacijama "KOMferencija". Kampanja "1100 kilometara za 1100 terapija" je u završnicu ušla s projektom "Turizam pomaže Baniji" agencije 404 za Hrvatsku udrugu turizma te s interaktivnom izložbom "DiJAbetes pod kontrolom" agencije Manjgura za Zagrebačko dijabetičko društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo