Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
VIDEO /

VILENJACI DJEDA BOŽIĆNJAKA U VELIKOM TASTE TESTU: Koja francuska salata je najbolja?

Francuska salata napravljena sa Zvijezda majonezom kraljica je blagdanske trpeze. Iako svatko ima svoj recept, jedan sastojak je neizostavan - Zvijezda majoneza!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nama svima najbolja je francuska salata koju jedemo sa svojom obitelji. Stoga smo zamolili Mateu iz Šibenika, Tamaru iz Đakova i Dominika iz Zagreba da nam pokažu kako prave svoje verzije francuske salate sa, naravno, Zvijezda majonezom, a stručni tim vilenjaka Djeda Božićnjaka u velikom taste testu dao je svoj sud.

Tko je dobio 57 bodova, a koga su vilenjaci ocijenili s pahuljom, sobom ili snjegovićem te koja salata najviše sliči onoj Bake Mraz, pogledajte u idućem videu!

Recepte potražite u nastavku!

Francuska salata s jabukama i senfom

Sastojci:

450 g povrća za francusku salatu100 g kiselih krastavaca2 jabuke1 žličica senfa80 ml kiselog vrhnja90 g Zvijezda majonezesok jednog limunasolpapar3 tvrdo kuhana jaja

Priprema:

Prvo skuhati povrće i jaja (odvojeno), procijediti i ostaviti da se hladi. Za to vrijeme narezati jabuke, krastavce i kuhana jaja te sve dodati u povrće. Nakon toga dodati preostale sastojke, iscijediti limun i dobro promiješati.

Francuska salata s krumpirom u kori

300 g očišćene mrkve300 g krumpira u kori kuhan300 g graška3 jaja2 teglica malih kiselih krastavacavrlo malo posoliti2 limuna250 g Zvijezda majoneze

Prvo skuhati krumpir u kori i ostaviti ga da se hladi, a u drugoj posudi skuhati mrkve i gračak. Potom oguliti krumpir te ga narezati na sitne ploskice kao i ostalo povrće. Potom dodati sve ostale sastojke, dobro promiješati i staviti u hladnjak.

Malo drugačija francuska salata

450 g povrća za francusku salatu3 jaja1 jabukakiseli krastavci1 žličica ljute tucane paprike4 žlice maslinovog ulja6 žlica svježeg kravljeg sira1 cijeđeni limunpapar i sol po želji

Povrće i jaja skuhati te ostaviti da se hladi. Potom izvaditi žumanjke, a bjelanjke razrezati na kockice. Jabuku oguliti i narezati na kockice, sve staviti u jednu posudu i dobro promiješati.

Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike