Volimo jesti ribu i to pripremljenu na različite načine. Riba je izvrsna pečena u pećnici, tavi ili roštilju, a ukusna je i kao juha ili spremljena na salatu. No jeste li već probali savijaču od ribe? U kulinarskom serijalu Chefovi Vrte Zdravi Film naši omiljeni chefovi pokazuju nam kako pripremati ukusna i zdrava jela, a da pritom bacamo što manje hrane.
Projekt Chefovi Vrte Zdravi Film u kojem Nestlé i poznati hrvatski chefovi predstavljaju jednostavne recepte za zdrave i fine obroke u kojima ćemo naučiti kako reciklirati hranu i od ostataka namirnica i hrane pripremiti novo zdravo i ukusno jelo. U prijašnjem nastavku Mario Mihelj pokazao je kako pripremiti ribu s povrćem u pećnici, a u novom nastavku pokazuje kako od ostataka ribe pečene s povrćem u pećnici napraviti nešto malo drugačije - hranjivu i finu savijaču s ribom.
Savijača s ribom
Sastojci:
Ostaci ribe
Ostaci povrća
Tijesto za savijaču 100 g
Jaja 2 komada
Polutvrdi sir 200 g ( gouda ili slično)
Postupak:
Ostatke ribe od ručka, koja je prethodno očišćena od kostiju, zajedno s preostalim povrćem nasjeckati na manje komade, pomiješati s naribanim sirom i jajima. Smjesu punimo u tijesto za savijaču i motamo je, režemo na manje komade savijače te pečemo na tavi oko 6 minuta.
Savijača s ribom izuzetno je jednostavna za pripremu, a najbolje od svega je što djeca mogu i vole aktivno sudjelovati u njezinoj pripremi. Oprez: svi komadi nestaju s tanjura u vrlo kratkom roku!
Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio naše popularne chefove Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, može se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima.