Mama Jana otkriva / Kako pripremiti i ribu i povrće u jednom obroku, a da i odrasli i djeca budu oduševljeni?

Image

U svijetu gdje je vrijeme dragocjeno, a kvalitetan obrok još važniji, pronalaženje ravnoteže između zdrave prehrane i brze pripreme može biti izazov...

15.3.2024.
16:44

Međutim, Jana Obradović, instruktorica plesa, dugogodišnja vegetarijanka te mama jedne super djevojčice, pokazuje nam kako to može biti lakše nego što mislimo. U svom novom video specijalu, ova kulinarska virtuozica otkriva kako pripremiti slasna jela s Ledo proizvodima koji će oduševiti i najzahtjevnije nepce, a posebno djecu.

Jelo može biti brzo, zdravo i jako ukusno

Jana, koja se već godinama drži vegetarijanske prehrane, smislila je za ovaj projekt dva neodoljiva recepta - jedan vegetarijanski s Ledom smrznutim povrćem, a drugi proteinski s Ledo ribom. No, ono što čini njezine recepte posebnima nije samo okus, već i praktičnost i prilagodljivost obiteljskim potrebama.

„Ovi recepti su ne samo ukusni, već i nutritivno bogati“, kaže Jana koja je ovom prilikom iz tog razloga koristila Ledo proizvode te dodaje: „Važno je da djeca uživaju u hrani, ali istovremeno dobiju i sve potrebne hranjive tvari za zdrav rast i razvoj.“

Kako učiniti svakog za stolom sretnim?

Jana nam otkriva nekoliko korisnih savjeta o namirnicama koje često koristi kad priprema obroke za svoju obitelj i prijatelje, među kojima su kako zadovoljiti svejede, vegetarijance i vegane.

„Ključ je u kreativnosti i prilagodljivosti“, objasnila nam je Jana prilikom produkcije zašto je odabrala ova dva recepta u videu. „Kombiniranje različitih sastojaka omogućava nam da stvorimo obroke koji će zadovoljiti sve ukuse, bez obzira na prehrambene preferencije.“

Veggie pizza - najbrža ikad

Sastojci:

Tijesto za pizzu

Mješavina gurman 400 g

Topljivi sir

Priprema:
Ovo je stvarno ekspresno jelo - razvučemo gotovo tijesto, pobacamo smrznutu mješavinu i na vrh naribamo sir. Peče se 10-ak minuta.

Dječji proteinski meni

Grašak 400 g

Riblji štapići od 100% fileta 450 g

2 režnja češnjaka

2 žlice maslaca

150 g grčki jogurt

1 žlica meda

1 žlica ulja maslinovog ulja

Priprema:
Riblje štapiće pečemo u pećnici 15-17 minuta na 220 C. Za to vrijeme skuhamo grašak u malo vode i izblendamo štapnim mikserom te posolimo. Na maslacu popržimo usitnjeni češnjak i umiješamo u pastu od graška. Umak pripremimo od grčkog jogurta, žlice meda, žlice maslinovog ulja i prstohvata soli.

Dobar tek!

Sadržaj nastao u suradnji s RTL native timom i Ledom!

Toma
Gledaj od 29.travnja