Međutim, Jana Obradović, instruktorica plesa, dugogodišnja vegetarijanka te mama jedne super djevojčice, pokazuje nam kako to može biti lakše nego što mislimo. U svom novom video specijalu, ova kulinarska virtuozica otkriva kako pripremiti slasna jela s Ledo proizvodima koji će oduševiti i najzahtjevnije nepce, a posebno djecu.
Jelo može biti brzo, zdravo i jako ukusno
Jana, koja se već godinama drži vegetarijanske prehrane, smislila je za ovaj projekt dva neodoljiva recepta - jedan vegetarijanski s Ledom smrznutim povrćem, a drugi proteinski s Ledo ribom. No, ono što čini njezine recepte posebnima nije samo okus, već i praktičnost i prilagodljivost obiteljskim potrebama.
„Ovi recepti su ne samo ukusni, već i nutritivno bogati“, kaže Jana koja je ovom prilikom iz tog razloga koristila Ledo proizvode te dodaje: „Važno je da djeca uživaju u hrani, ali istovremeno dobiju i sve potrebne hranjive tvari za zdrav rast i razvoj.“
Kako učiniti svakog za stolom sretnim?
Jana nam otkriva nekoliko korisnih savjeta o namirnicama koje često koristi kad priprema obroke za svoju obitelj i prijatelje, među kojima su kako zadovoljiti svejede, vegetarijance i vegane.
„Ključ je u kreativnosti i prilagodljivosti“, objasnila nam je Jana prilikom produkcije zašto je odabrala ova dva recepta u videu. „Kombiniranje različitih sastojaka omogućava nam da stvorimo obroke koji će zadovoljiti sve ukuse, bez obzira na prehrambene preferencije.“
Veggie pizza - najbrža ikad
Sastojci:
Tijesto za pizzu
Topljivi sir
Priprema:
Ovo je stvarno ekspresno jelo - razvučemo gotovo tijesto, pobacamo smrznutu mješavinu i na vrh naribamo sir. Peče se 10-ak minuta.
Dječji proteinski meni
Riblji štapići od 100% fileta 450 g
2 režnja češnjaka
2 žlice maslaca
150 g grčki jogurt
1 žlica meda
1 žlica ulja maslinovog ulja
Priprema:
Riblje štapiće pečemo u pećnici 15-17 minuta na 220 C. Za to vrijeme skuhamo grašak u malo vode i izblendamo štapnim mikserom te posolimo. Na maslacu popržimo usitnjeni češnjak i umiješamo u pastu od graška. Umak pripremimo od grčkog jogurta, žlice meda, žlice maslinovog ulja i prstohvata soli.
Dobar tek!
Sadržaj nastao u suradnji s RTL native timom i Ledom!