SLATKA FANTAZIJA /

Chef Robert Hromalić zna kako se radi najfiniji Mousse od čokolade sa svježim voćem i Nestlé pahuljicama

Image

Ekspert za slastice, chef Robert Hromalić nam je u novoj epizodi kulinarskog serijala "Chefovi Vrte Zdravi Film" pokazao kako pripremiti izvrstan desert Mousse od čokolade sa svježim voćem i Nestlé pahuljicama u kojem će uživati mladi i stari.

2.11.2021.
9:19
VOYO logo

Malo žitarica, malo voća i još malo čokolade, ključni su sastojci za zdravi i slasni desert po receptu chefa Roberta Hromalića. U okviru kulinarskog serijala "Chefovi Vrte Zdravi Film" u kojem se ove godine želi skrenuti pozornost na važnost smanjenja otpada od hrane, naš stručnjak za slastice pokazat će kako napraviti Mousse od čokolade sa svježim voćem i Nestlé pahuljicama i podijeliti i neke korisne savjete kako još možemo iskoristiti žitarice koje svi imamo kod kuće.

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 140 g mlijeka
  • 5 g želatine u prahu
  • 220 g Nestlé Dessert bijele čokolade
  • 300 g vrhnja
  • 100g Nestlé Dessert tamne čokolade
  • 100g Nestlé Fitness žitarica
  • Prstohvat cvijeta soli
  • Svježe maline ili dostupno svježe voće
  • 50g šećera
  • 50g vode
  • Korica limuna 
Image

Postupak:
Mlijeko ugrijati i preliti preko prethodno razlomljene bijele čokolade te ostaviti 3 minute da se čokolada potpuno otopi, pa izmiješati u jednoličnu smjesu. 5 grama želatine u prahu pomiješati s 25 grama vode i ostaviti da nabubri. Nakon toga, želatinu otopiti na pari ili u mikrovalnoj pećnici i ubaciti u čokoladu. Pričekati da se smjesa spusti na 30°C i lagano istući vrhnje u šlag pa izmiješati s ganacheom od bijele čokolade. Mousse izliti u zdjelice i stavimo na hlađenje u frižider.

Image

50 g vode i 50 g šećera prokuhati s koricom limuna i stavimo sa strane na hlađenje. Ostatke voća ili svježe voće izrezati na sitne kockice i izmiješati s prethodno ohlađenim sirupom. Voćnu salatu poslužiti na dobro ohlađeni mousse

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tamnu čokoladu otopiti na pari na 30°C  te izmiješati s Nestlé Fitness pahuljicama  i posuti cvijetom soli te ostaviti da se čokolada stegne. Kad se čokolada stegne, ukrasiti vrh deserta pahuljicama.

Chef Robert Hromalić dao je i dodatni savjet za smanjenje ostataka od hrane:

„Ovim sam receptom želio pokazati kako žitarice jednostavno iskoristiti za pripremu moussea. Osim u desertima, žitarice s vaših polica, možete začiniti medom i tostirati u pećnici 10 minuta na 150 stupnjeva. Pomiješajte sa suhim voćem i uskladištite u staklenku, kako biste imali domaću granolu spremnu za doručak“.

Serijal Chefovi Vrte Zdravi Film, koji je ugostio Matu Jankovića, Marija Mihelja i Roberta Hromalića, moći će se pogledati od 15. listopada na nestle.hr i Facebooku te RTL-ovim digitalnim kanalima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo