ZDRAVSTVENI PROBLEMI / Vojvotkinja Sarah Ferguson ima rak dojke, odmah je operirana: 'Sve je dobro prošlo'

Image
Foto: Profimedia

‘Vojvotkinja želi izraziti neizmjernu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku proteklih dana‘, rekao je glasnogovornik

27.6.2023.
7:14
Profimedia
VOYO logo

Vojvotkinja od Yorka Sarah Ferguson oporavlja se od operacije nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke. Vojvotkinja je vijest primila nakon nedavnog mamografskog pregleda.

Image
Foto: Profimedia

Sarah, koja je i sama baka djeci princeze Beatrice i princeze Eugenie, rekla je tijekom nedavnog pojavljivanja u emisiji "Good Morning America": "Mislim da bismo imali 'obračune baka'. Zato što bi ona brže trčala na utrkama. Pitam se, bi li ona bila smješnija. Ne, mislim da bih ja bila smješnija".

"Savjetovali su je da se mora podvrgnuti operaciji, koja je uspješno obavljena", rekao je njezin glasnogovornik za BBC News, dodajući da su prognoze dobre. Predstavnik je rekao da je Ferguson dobila "najbolju medicinsku skrb i … sada se oporavlja sa svojom obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vojvotkinja želi izraziti neizmjernu zahvalnost svom medicinskom osoblju koje joj je pružalo podršku proteklih dana. Također je iznimno zahvalna osoblju koje je bilo uključeno u mamografiju koja je otkrila bolest, iako nije imala simptoma. Želi da iz njenog iskustva drugi shvate važnost redovitih pregleda", dodao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Vožnja osječkim tramvajem

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbrinuta je u bolnici King Edward VII u Maryleboneu u središtu Londona, bolnici koja brine o zdravlju mnogih članova kraljevske obitelji.

Vijesti o zdravlju Sarah Ferguson dolaze dvije godine nakon što je javno govorila o svojom mentalnom zdravlju. U intervjuu za magazin PEOPLE u srpnju 2021. godine, vojvotkinja je otvoreno pričala o mentalnim izazovima koje je prošla zbog medijskog pritiska i traume koju je doživjela u prošlosti. Ferguson, koja je postala poznata javnosti kada se udala za princa Andrewa, mlađeg brata princa Charlesa, prisjetila se vremena kada je bila izložena okrutnim naslovima u britanskim tabloidima. Mediji su je nazivali "Vojvotkinjom od Svinjetine" i često je bila uspoređivana s princezom Dianom, njezinom prijateljicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRALJICA JOJ JE BILA IDOL /

Sarah Ferguson će učiniti 'što god je potrebno' da podrži kralja Charlesa i kraljicu Camillu

Image
KRALJICA JOJ JE BILA IDOL /

Sarah Ferguson će učiniti 'što god je potrebno' da podrži kralja Charlesa i kraljicu Camillu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo