SUD ODBACIO TUŽBU ASHLEY JUDD PROTIV WEINSTEINA: / Slavnog producenta glumica je tužila za seksualno uznemiravanje

Ashley je Weinsteina teretila da je blatio njezin ugled jer je Petera Jacksona nagovarao da je ne angažira u "Gospodaru prstenova"

10.1.2019.
15:42
AFP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sud u Los Angelesu odbacio je u srijedu tužbu glumice Ashley Judd protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina za seksualno uznemiravanje, no kazao je da se postupak tužbe za klevetu može nastaviti. Judd je optužila Weinsteina za klevetu 1998. nakon što je godinu prije odbila seksualne usluge koje joj je producent nudio.

Optužbom iz travnja 2018. pod nazivom "Dvostruka opasnost", glumica je teretila Weinsteina za blaćenje njezina ugleda jer je redatelja Petera Jacksona nagovarao da je ne angažira za ulogu u svom blockbusteru "Gospodar prstenova".

Judd je jedna od prvih žena koja je u listopadu 2017. javno optužila Weinsteina za seksualno uznemiravanje. Sudac Philip Gutierrez objasnio je da se veza glumice Judd s filmskim producentom ne može uključiti pod tužbu prema zakonu države Kalifornije niti prema 2019. amandmanu. "Rekli smo još od početka da je ova tužba neopravdana i drago nam je da to tako i vidio sud. Vjerujemo da ćemo pobijediti i da će Judd odbaciti optužbe", rekla je Phyllis Kupferstein, Weinsteinova braniteljica.

Glumičin branitelj Theodore J. Boutrous ml., rekao je da ova odluka neće srušiti njezinu tužbu. Weinstein je pozvan na sud u svibnju u New Yorku zbog pet optužbi, među kojima je i silovanje. Osramoćenog holivudskog producenta poznatog po nizu filmova (primjerice "Zaljubljeni Shakespeare") optužilo je više od 70 žena za seksualne prijestupe. On je odbacio optužbe tvrdeći da je svaki seksualni odnos bio ostvaren uz pristanak.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali