Play ponuda

STIŽE ZAMJENA ZA OTKAZANI EUROSONG: / Nizozemci TV-showom žele ujediniti Europu u vrijeme pandemije

Image
Foto: Screenshot/Youtube

Televizijski show 'Europe Shine a Light' emitirat će se diljem Europe 16.

31.3.2020.
23:58
Screenshot/Youtube
Play ponuda

Umjesto otkazanog Eurosonga, alternativni televizijski show želi ujediniti Europu u vrijeme pandemije koronavirusa na dan kada se trebalo održati veliko finale. Program "Europe Shine a Light" prema britanskoj pobjedničkoj pjesmi iz 1997. emitirat će se diljem Europe 16. svibnja u 19 sati po srednjeeuropskom vremenu, objavila je Europska televizijska unija (EBU) na svojim internetskim stranicama.

Image
ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA OTKAZAN EUROSONG: /

'Nemoguće je održati događaj uživo kako je planirano'

Image
ZBOG PANDEMIJE KORONAVIRUSA OTKAZAN EUROSONG: /

'Nemoguće je održati događaj uživo kako je planirano'

Emitiranje na dan finala Eurosonga

Show je snimljen bez publike i proizvele su ga nizozemske televizije koje su trebale producirati otkazano natjecanje. Finale Eurosonga bilo je planirano za 16. svibnja u Rotterdamu, ali je otkazano zbog krize s koronavirusom.

"Pozivamo sve televizije koje su trebale sudjelovati u natjecanju za pjesmu Europe, članice EBU-a i druge zemlje da prenesu taj program u duhu jedinstva i zajedništva", rekao je direktor natjecanja Jon Ola Sand.

Nastupit će i Australci

Četrdeset i jedan izvođač, 40 iz Europe i jedan iz Australije koji su trebali nastupiti u Rotterdamu, otpjevat će neki raniji eurovizijski hit, ali svaki u svojoj zemlji. Prema EBU-u, televizijski show vodit će troje nizozemskih voditelja koji su trebali voditi originalno natjecanje.

Play ponuda
Play ponuda