ŠOKIRAN CIFROM / Srpski književnik otkrio koliki je Severinin honorar pa poručio: 'Jeste li vi okej sa sobom? To je novac od građana'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/ PIXSELL

Stefan Simić na Facebooku se raspisao o 'nepravdi' koja ga je dočekala tijekom promocije knjiga

5.4.2023.
7:31
Vjeran Zganec Rogulja/ PIXSELL
Play logo

Srpski književnik Stefan Simić kritikama na društvenim mrežama već duže vrijeme privlači "opasnu" pažnju, a nedavno je privukao klikove i hrvatske javnosti zbog informacija o honoraru naše pjevačice Severine Vučković.

'Bolje da su bili pijani i drogirani'

Naime, književnik je usporedio odnos vlasnika klubova i vlasti prema njemu i prema estradnim zvijezdama, a upravo u toj usporedi otkrio je koliki je honorar na jednom koncertu zaradila Severina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nastupao sam prije par godina u Linzu, u Austriji. U istom objektu gdje i Aca Lukas. On u nedjelju, a ja u subotu. Bilo mi je pedeset ljudi, možda ni toliko. Njemu, kako kažu, nekoliko stotina. Kod mene besplatan ulaz, kod njega 50 eura, plus što mu je još bio plaćen nastup", započeo je Simić.

"Meni ništa, osim što sam prodavao knjige. Kada sam pitao zašto, menadžer tog kluba mi je rekao da svatko ima svoju vrijednost na tržištu. Rekao mi je: ti si ljudima nepoznat. Kažem – da, ali nisam došao na kokainu, probudio sam najljepše, bili su trijezni, rekli da nikada nisu doživjeli ovako nešto plemenito, životno, da ih pokrene, oživi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, kaže, ali za nas bi bilo puno isplativije da su bili pijani, i drogirani, tada više troše, na tvom nastupu jedva da je netko nešto popio", nastavlja objašnjavati književnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SVE JE POČELO U OBITELJI /

'Zaje**** me 9 godina i sad je dosta'; Severina proglašena krivom zbog vrijeđanja socijalne radnice, oglasio se Čedo Prodanović:

Image
SVE JE POČELO U OBITELJI /

'Zaje**** me 9 godina i sad je dosta'; Severina proglašena krivom zbog vrijeđanja socijalne radnice, oglasio se Čedo Prodanović:

'Ovako možemo reći da nam je bila Severina'

"Nastupao sam nedavno u istom gradu gdje i Severina, isto dan za danom, isto troškove pokrivala općina, meni samo put, njoj i sve ostalo. Kada su mi rekli cijenu njenog nastupa (50.000 eura), pitao sam ih: Jeste li vi okej sa sobom, to je novac građana, od tih para biste čitave godine mogli imati kulturne događaje.

Rekli su mi – ovako je lakše, a i ovako ćemo privući ljude sa strane. Rekao sam – jedan dan, i to je to. Rekli su mi – manje dana, manje posla, a i možemo reći – bila nam je Severina, što više hoćete", ispričao je Simić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meni, naravno, nisu platili ništa. Takav je bio dogovor, i uvjet da dođem – može, ako je besplatno, ako ne, para nema. Poslije, razmišljam, jesam li 50.000 puta gori od Severine ili 20.000 puta gori od Ace Lukasa.

U eurima mislim, isto sam na sceni, isto izvodim razne stvari, isto su mi prijatelji odsvirali i otpjevali razne matrice, koje me pokrivaju dok nastupam. Koga briga. Što je tržište, što su mediji, koliko te ima u njima, toliko vrijediš", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Godinama se prenemagala po realityjima'

"Uđeš u reality, odmah si sveprisutan. Zanimljivo da je Kija Kockar, reality zvijezda, kada je izdala svoju autobiografiju, koju nije napisala, imala veću tiražu od svih mojih dosadašnjih knjiga, tiraža, izdanja ukupno štampanih, ikada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Djevojka koja nije pisac, djevojka kojoj je netko drugi napisao knjigu, djevojka koja nije iz tog svijeta, ali se godinama prenemagala po realityjima. I čitava izdavačka mašinerija je stala iza nje, iza Ace Lukasa isto", napisao je Simić.

"Meni nikada nijedna knjiga nije stajala u izlogu knjižare, niti vidjela knjižaru. Jedino što ih poklonim knjižnicama, to je to. U 90% slučajeva ih ni ne otkupe. Ne žalim se, samo konstatiram. Koliko je nešto vrijedno.

Nešto nula eura, nešto 50.000 eura. Zar sam stvarno tolika nula? Ili vrijedim barem, što kaže Balašević u pjesmi Noć kada sam preplivao Dunav, krajncaru više", zaključio je književnik te se kasnije osvrnuo i na još jednu zanimljivu priču sa Severinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne kaže se džabe – šou biznis'

"Podijelila Severina par puta moje objave. I ja sam jednom napravio foru, misleći na moju tadašnju simpatiju Milicu. Vidiš, i Severina me čita, ti me ne čitaš. Nije mi bila namjera samopromocija, nego da nasmijem. I jedna žena mi se javila, i napisala, nešto u stilu – prije koji dan sam naručila tvoje knjige, čim mi stignu, bacit ću ih.

Toliko je nas kvalitetnih žena, vrijednih, kojima nisi dao na značaju, a nju spominješ. Tada sam naučio dvije važne lekcije, prvo o zavisti i osveti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A drugo da to što je netko poznat, slavan, zvijezda - ne znači da je više vrijedan od nekog nastavnika, ili radnika, koji nikada nije bio spreman na razne javne igre, kako bi uspio. Od tada se trudim da podjednako uvažim ljude. Gledam kakav je čovjek", ispričao je Simić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A toj ženi sam zahvalan, što mi je otvoreno priznala koliko ju je to povrijedilo. Nas, zaista, zavede nečija slava i puno puta budemo manipulirani. Javnim pričama o nekome spremni smo podrediti se toj osobi, a ne shvaćamo da su to, ipak, samo priče iza kojih stoji propaganda, mediji.

Play logo

Nekada je netko suštinski dobar, a nekad, sve suprotno. Ne kaže se džabe – šou biznis – u kojem mnogi, ipak, ne žele sudjelovati", zaključio je ovaj srpski književnik.

Večera za 5
Superstar
Život na vagi
Obiteljske tajne
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ubice mog oca
Britain's Got Talent
Tri sestre
default_cta
Play logo