SRPSKA VODITELJICA KOJOJ JE AUTOBUS OTKINUO RUKU OTVORILA DUŠU: / 'Imam PTSP, ne mogu sama jesti, obući se...'

Dea kaže da joj najteže pada to što se ne može sama obući, jesti niti okupati, a redovito vježba kako bi u tome uspjela

30.4.2020.
10:14
Instagram/Dea Đurđević
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voditeljica Dea Đurđević (27) prije nešto više od godinu dana doživjela je stravičnu nesreću. Naime, udario ju je autobus te joj je otkinuo ruku, a ona je hitno prevezena u bolnicu gdje su se liječnici borili za njezin život. Koliko je stres koji je proživjela utjecao na njezin život, otkrila je za Srpski Telegraf.

"S desne strane duž cijelog tijela imala sam ogroman hematom i psihička posljedica je PTSP (posttraumatski stresni poremećaj), da budemo precizni. Naravno, mnogo je tu još bilo hematoma i nagnječenja, ali ovo su bile velike povrede. Doktori s VMA su ih okarakterizirali kao ratne", kazala je za gore spomenuti portal.

Dea kaže kako se ne može sama obući, jesti niti okupati.

Invaliditet joj je promijenio život

"Moram priznati da mi najteže pada to što se ne mogu sama okupati, obući i jesti. Ali kad je najteže, ja sam najjača i radim na tome da što skorije sama i to napravim".

Đurđević tvrdi da joj je invaliditet jako promijenio život.

"Više se smijem i mnogo se manje živciram. Shvaćam da je većina nezgodnih situacija rješiva, tako da nema potrebe za bilo kakvim stresom. Mada, moj invaliditet je bitno promijenio moj život. Naime, dan počinjem lijekovima, trudim se da bol smanjim na minimum i naučila sam živjeti s njom", rekla je te je naglasila kako redovno vježba.

"Svaki dan imam terapije i vježbam, sada kod kuće online s fizioterapeutom Milanom iz mog Fizio tima, kako bih povrijeđene dijelove tijela dovela bar do približnog stanja kao prije prometne nesreće, naravno, to se najviše odnosi na ruku i pravilan hod".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali