'Šokirala me srčana mana moje bebe'

1.4.2010.
13:17
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

'Ono što sam osjećala doznavši da mi dijete ima takozvano hipoplastično lijevo srce, ne bih poželjela ni najgorem neprijatelju. Laički rečeno, lijeva strana srca nije bila dovoljno razvijena da bi mogla preuzeti funkciju nakon što se dijete rodi' ispričala je Ivana Marić za Gloriju.

Liječnik joj je rekao da će u prvom tjednu života, čim vide kako se stanje razvija, beba morati na operaciju srca.

Na svu sreću, njezina se djevojčica Vita Marija sama, bez operacije, uspjela izboriti za život.

'Ona je naša mala junakinja', govori Ivana o svojoj kćerkici, s koje ni ona ni njezin budući suprug, fotograf Vjekoslav Šunjić ne mogu skinuti pogled.

Bivša pjevačica grupe Feminnem imala je, kaže, urednu trudnoću i mjesec i pol dana prije porođaja na redovitom ultrazvučnom pregledu ginekolog je primijetio nešto sumnjivo oko srca.

Specijalist u KBC Rebro, nažalost, potvrdio je sumnju ginekologa i ustanovio da je riječ o teškoj srčanoj mani i da će dijete trebati više operacija, ali da je sve to polovično rješenje i da je jedino pravo presađivanje srca.

Ivana je bila šokirana, rasplakala se i činilo joj se da su se svi njezini snovi srušili kad je to čula. Svaki dan je odlazila u crkvu i molila za čudo.

'Molila sam za čudo, jer je jedino čudo moglo našem djetetu dati život. Da se nisam okrenula Bogu, mislim da bih umrla od tuge' rekla je Ivana.

Par je ipak otišao u Ljubljanu po još jedno stručno mišljenje i tamo su potvrdili zagrebačku dijagnozu, ali i usadili tračak nade. Liječnik je rekao da je njihova beba 'granični slučaj' i da postoji mala šansa da nakon porođaja lijeva strana srca sama naraste, a sužena se aorta proširi.

Tromjesečna Vita Marija, kojoj je šest tjedana prije rođenja dijagnosticirana teška srčana mana te je bilo pitanje hoće li preživjeti prve dane života, danas je vesela i potpuno zdrava beba.

'Ona je naše najveće blago', kaže Ivana koja na ljeto planira spojiti dva velika slavlja – udaju za voljenog muškarca i krstitke.

Prethodni članci:

arti-201001050342006 arti-200910280189006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali