SLAVNI DIZAJNER KARL LAGERFELD IZAZVAO ZGRAŽANJE: / 'Rekao mi je da je holokaust najbolja stvar koju su Nijemci izmislili'

Image
Foto: AFP, VALERY HACHE

Slavni dizajner je jedan od najutjecajnijih ljudi u svijetu visoke mode, a poznat je po tome što nema dlake na jeziku.

14.11.2017.
16:36
AFP, VALERY HACHE
VOYO logo

Karl Lagerfeld je šokirao svijet kada se u jednoj francuskoj televizijskoj emisiji obrušio na njemačku kancelarku Angelu Merkel i njenu migracijsku politiku.

"Ne može netko, iako je riječ o događajima koji su desetljećima iza nas, pobiti milijune Židova, a onda na njihovo mjesto dovesti milijune njihovih zakletih neprijatelja", rekao je Lagerfeld (80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP

Karl Lagerfeld

"Poznajem nekoga u Njemačkoj tko je k sebi uzeo mladog Sirijca i nakon četiri mi dana rekao :'Holokaust je najbolja stvar koju su Nijemci izmislili'", kazao je slavni dizajner Chanela, piše Guardian.

Njegove su riječi zgrozile gledatelje emisije Salut les Terriens! na kanalu C8 koji su su uložili stotine primjedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lagerfeld, koji je rođen u Hamburgu kada je Adolf Hitler postao moćan, i ranije je kritizirao Merkel što je od 2015. odobrila ulazak u zemlju za više od milijun azilanata.

Image
Foto: AFP

Angela Merkel

"Merkel je već imala milijune i milijune imigranata koji su dobro integrirani i koji rade i sve je dobro... Nije bilo potrebe da dovede još milijun kako bi ojačala svoju sliku zle maćehe nakon grčke krize", rekao je Lagerfeld, dodavši kako je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove izjave zapalile su društvene mreže. Dok ga većina kritizira, neki se slažu s njegovim stavom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo