'LIJEČNIK MI JE PRONAŠAO 30 TOČAKA...' / Slavna glumica imala tešku operaciju: Ostala je bez maternice i slijepog crijeva!

Image
Foto: Instagram / Amy Schumer

Osim bolnih menstruacija, teška endometrioza se također može, kako je pokazala Amy, proširiti i na druge organe

20.9.2021.
10:15
Instagram / Amy Schumer
VOYO logo

Amy Schumer oporavlja se nakon operacije za liječenje endometrioze, tijekom koje su joj uklonjeni maternica i slijepo crijevo.

Komičarka i glumica (40) prošle je godine išla na in vitro oplodnju u pokušaju da zatrudni. Sada je otkrila svoju nedavnu proceduru u videu na Instagramu. Amy je razgovarala sa svojim suprugom, Chrisom Fischerom, koji ju je snimio kako leži na bolničkom krevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, jutro je nakon operacije endometrioze i maternica mi je vani", rekla je Amy. "Liječnik je pronašao 30 točaka endometrioze koje je uklonio. Uklonio mi je slijepo crijevo jer ga je endometrioza napala. Bilo je puno krvi u mojoj maternici."

Image

Čini se da ni Amy Schumer baš ne voli oralno zadovoljavati svog partnera (i potpuno je razumijemo)

Image

Čini se da ni Amy Schumer baš ne voli oralno zadovoljavati svog partnera (i potpuno je razumijemo)

Poruka za pratitelje

Endometrioza je ženska reproduktivna bolest u kojoj abnormalno tkivo raste izvan maternice. Za mnoge žene život s endometriozom može biti iscrpljujuć jer može uzrokovati iznimno bolne menstruacije, piše E!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potkraj kolovoza Amy se na Instagramu obratila obožavateljima koji pate od toga. U subotu je objavila svoj video i napisala: "Ako imate jako bolne mjesečnice, možda imate endometriozu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može se proširiti i na druge organe

Osim bolnih menstruacija, teška endometrioza se također može, kako je pokazala Amy, proširiti i na druge organe osim maternice. Također može uzrokovati neplodnost čineći maternicu manje pogodnom za embrij, a također utječe na kvalitetu jajašaca.

Amy je uspjela zatrudnjeti i roditi sina, Genea Davida Fischera, koji sada ima dvije godine. No, kasnije se borila s ponovnom trudnoćom te je podvrgnuta IVF-u (in vitro oplodnja) početkom 2020. godine, koji je proizveo mnogo jajašaca i rezultirao stvaranjem jednog normalnog embrija, kojeg su ona i Chris odlučili zamrznuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo