Scarlett Johansson otvara u subotu u Parizu pečenjaru kokica. No, ne bilo kakvu, već gurmansku u kojoj će služiti kokice spravljene po receptima poznatog njujorškog kuhara.
Glumica u Parizu provodi velik dio godine, pa će u svome restoranu "Yummy Pop shop" čak i osobno posluživati goste.
Scarlett je restoran kokica otvorila u povijesnoj, aristokratskoj četvrti Marais, a bude li posao cvjetao, nada se proširiti poslovanje otvaranjem novih lokala.
Glumičin glasnogovornik u Los Angelesu rekao je da Johansson obožava kokice i da će se u Parizu obroci pripremati na licu mjesta sa sezonskim dodacima.
Kokice s tartufima, parmezanom, kaduljom...
Kuhar Will Horowitz iz njujorških restorana Ducks Eater i Harry and Ida's osmislio je meni u suradnji s glumicom i njenim suprugom Romainom Dauriacom. Johannson osobno najviše voli kokice s okusom tartufa, parmezana i kadulje, a među receptima bit će i kokice s morskom solju i maslinovim uljem.
Stručnjaci ocjenjuju da trenutak za inauguraciju nije mogao biti sretnije odabran jer je francuska prijestolnica zapljusnuta američkim utjecajem u kulinarstvu pa se po Parizu otvaraju restorani koji poslužuju "brunches" (mješavina doručka i ručka), a čak 70 posto restorana uvrstilo je na svoje jelovnike hamburgere.