ROBERT KURBAŠA OTVORIO DUŠU: / 'Ja sam žrtva sam sustava, naši producenti se ponašaju kao Harvey Weinstein'

Kurbaša je u svom izlaganju spomenuo i producenta Harveyja Weinsteina koji je proglašen krivim za nekoliko silovanja i spolnih zlostavljanja žena

29.2.2020.
12:40
Boris Scitar/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumac Robert Kurbaša gostovao je na korizmenoj tribini koja se održala u samostanu hercegovačkih franjevaca u zagrebačkoj Dubravi. Između ostaloga, govorio je o opstanku kršćana u nekršćanskom svijetu kazavši kako je on žrtva sustava u hrvatskim kazališnim kućama, piše Index.

"Sve je važnije od gledatelja, pisca, na koncu i od glumaca koji bi trebali činiti sve što se od njih traži, otklanjajući moral i etiku kao kočnice kreativnosti. Kao glumac, osjećam se žrtvom takvog sustava, a na taj način se na dugoročan način uništava duh čovjeka.

Ljudi koji na taj način doživljavaju umjetnost smatraju da je sve dopušteno. Etika i moral tamo ne postoje, oni kreativno koče. Ako niste u stanju izaći iz vlastite kože, niste umjetnik", rekao je.

Kurbaša je u svom izlaganju spomenuo i producenta Harveyja Weinsteina koji je proglašen krivim za nekoliko silovanja i spolnih zlostavljanja žena.

"Taj čovjek je bio alfa i omega. Vi morate pristati na ta pravila, nažalost. Ne mislim ništa loše o tim ljudima, oni misle da su im sva sredstva dopuštena. Kao da će glumac raditi sve što poželite. Tako se ponašaju i producenti u Hrvatskoj", otkrio je.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali