PRINC HARRY DOBIO JE SPOR PROTIV BRITANSKOG TABLOIDA: / ' To su neutemeljene, lažne i klevetničke priče'

Tabloid je pristao platiti odštetu koju će Harry donirati međunarodnom sportskom događanju Invictus Games

1.2.2021.
18:15
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Britanski princ Harry dobio je sudski spor protiv izdavača britanskih tabloida u ponedjeljak zbog napisa da je okrenuo leđa vojsci kad se odrekao kraljevskih dužnosti prošlog ožujka.

Harry je pokrenuo pravni postupak pošto su Mail on Sunday i MailOnline u listopadu objavili da vojvoda od Sussexa više nije u kontaktu s marincima s kojima je imao službeni odnos prije nego što se odrekao kraljevskih dužnosti.

U članku stoji da je unuk kraljice Elizabete II. odbacivao oružane snage i ignorirao pisma bivšeg britanskog šefa vojske.

"Svi ti navodi su lažni i to su prihvatili Mail on Sunday i MailOnline, iako tek nakon što je velika šteta već počinjena", rekla je Harryjeva odvjetnica Jenny Afia na londonskom Visokom sudu u ponedjeljak.

Proveo je desetljeće u oružanim snagama

Tabloid je pristao platiti odštetu koju će Harry donirati međunarodnom sportskom događanju Invictus Games koji je pokrenuo za vojnike ranjene u borbama, dodala je odvjetnica.

Princ Harry proveo je desetljeće u oružanim snagama i odslužio dvije misije u Afganistanu prije nego što je postao stalni kraljevski predstavnik. Baka ga je 2017. imenovala počasnim generalom kraljevske mornarice.

No morao se odreći te titule kada je napustio svoje kraljevske dužnosti u dogovoru s kraljicom i drugim članovima obitelji i preselio se u Sjedinjene Države sa suprugom Meghan i njihovim sinom Archijem.

Britanski mediji tada su pisali da je bio uzrujan jer se morao odreći svojih vojnih veza koje je jako cijenio.

Odnos s britanskim tabloidima sve napetiji

"Neutemeljene, lažne i klevetničke priče (...) nisu predstavljale samo osobni napad na vojvodu već su i dovele u pitanje njegovu službu ovoj zemlji", rekla je Afia.

Harryjev i Meghanin odnos s britanskim tabloidima postajao je sve napetiji od njihova vjenčanja 2018. Par je prošlog travnja objavio da više neće komunicirati s četiri publikacije, uključujući Mail. Optužili su ih za lažno i invazivno izvještavanje.

Harryjeva tužba za klevetu odvojena je od tužbe Meghan protiv Maila jer je objavio dijelove privatnog pisma koji je poslala svom ocu Thomasu Markleu 2018.

Meghan je prošli mjesec pozvala Visoki sud da presudi da je objavom pisma narušena njezina privatnost i autorsko pravo i da nema potrebe za potencijalno neugodnim suđenjem koje se treba održati kasnije ove godine.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali