PRIJATELJ ISPRIČAO KAKO JE SPASIO NIKOLINU I KĆER: / 'Jedva mi je otvorila, bila je smušena, ali jedno je uspjela prozboriti...'

Vidoje ga je nazvao u 2.20 i zamolio da ode provjeriti što se događa s njegovom suprugom i kćeri. Kada je došao, imao je što vidjeti...

8.2.2021.
22:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

(48) i njezina malodobna kći u obiteljskome stanu u Zagrebu. Tragediju je, kako je priznala sama voditeljica, spriječila pravovremena reakcija njezina supruga

Srpski povjesničar umjetnosti, koji u to vrijeme nije bio s njima u stanu, iz telefonskoga razgovora sa suprugom primijetio je da nešto nije u redu nakon što mu se Nikolina požalila da se ni ona ni kći ne osjećaju dobro.

Kada ih je ubrzo ponovno nazvao, nisu se javljale na telefon. Ristović je odmah nazvao bliskog prijatelja, koji je u gluho doba noći otišao provjeriti što se događa u stanu poznate voditeljice. Tamo ga je dočekao stravičan prizor. Pukom srećom uspio je spriječiti fatalne posljedice trovanja plinom.

Voditeljica je bila dezorijentirana

"Zvao me Vidoje u 2.20. Rekao je da Nikolini i Uni nije dobro, da idem provjeriti što je. Rekao mi je da Nikolinu boli glava, da ne može voziti do bolnice, da ih odvezem ako treba. Odmah sam sjeo u auto i zvao je. Međutim, nije se javljala. Ni meni, a ni Vidoju više", ispričao je prijatelj obitelji Ristović za 24 sata.

"Došao sam ispred stana i lupao po prozoru, a psi su lajali. Nakon pet minuta na prozor je došla Nikolina, smušena. Rekao sam joj da rastvori prozor. Rekla mi je: ‘Ne znam, tresem se, u ku*cu sam. Nije mi dobro’. Znam da su im nekoliko dana prije bojler popravljali. Rekao sam da otvori vrata", prisjetio se te nesretne noći.

"Ušao sam u stan, rastvorio sve i ugasio plin. Odmah sam zvao Hitnu, policiju i plinaru, sve živo. Unu sam odvezao u Klaićevu, a Nikolinu je Hitna odvezla u Vinogradsku. Onda sam išao do granice sa Srbijom po Vidoja", dodao je prijatelj, kojemu su iz plinare rekli da bi “bilo gadno da je došao nešto kasnije u stan”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sreća je što je stan velik

"Čim su došli, počeo je tuliti detektor za ugljični monoksid. ‘Imate sreće što ste sve otvorili’, rekli su mi. Inače biste i vi nastradali. Ne osjetiš ništa, 150 ppm ugljičnog monoksida je užasno puno. Nikolina je imala 25 posto toga u plućima, a Una 15. Doktori su rekli da na 25 posto ostaju trajne posljedice za organe. Pola sata značilo bi puno", rekao je on.

"Hitnoj je trebalo vremena da dođe. Rekli su mi da djevojčici izmjerim temperaturu. Prvo sam tri minute zvonio i nitko se nije javljao. Drugi put su se javili. Rekao sam da ne znam je li plin u pitanju ili nešto drugo. Rekli su mi da nazovem vatrogasce. Šaltanje. Rekoh: ‘Dijete ima šest godina, nije dobro’", prepričao je prijatelj.

Policija je u nedjelju bila na očevidu. Izvijestili su kako je najvjerojatnije došlo do trovanja plinom zbog neispravnosti plinskoga bojlera. Kako doznaje 24 sata, sreća je što je stan velik i visoki su stropovi pa je ugljični monoksid otišao više. Stan ima PVC prozore, koji jedva da išta propuštaju, a bili su zatvoreni zbog prašine od radova na fasadi.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali