Francesco Rivella, kemičar kojeg su mnogi smatrali ocem Nutelle, preminuo je u 97. godini. Kao dugogodišnji suradnik tvrtke Ferrero, Rivella je bio ključni dio tima koji je stvorio jedan od najpoznatijih slatkih namaza na svijetu.
Rivella se Ferreru pridružio 1952. godine, nakon što je diplomirao na Sveučilištu u Torinu. Radio je u odjelu za istraživanje sirovina s ciljem razvoja novih proizvoda, usavršavajući kombinacije sastojaka kako bi pronašao savršene okuse. S vremenom je postao viši menadžer i bliski suradnik Michelea Ferrera, s kojim je dijelio viziju stvaranja inovativnih i kvalitetnih slastica.

Kao desna ruka osnivača Ferrera, Rivella je putovao diljem svijeta u potrazi za najboljim sastojcima za njihove proizvode. Pripisuje mu se ključna uloga u stvaranju Nutelle te ideja o imenu brenda, koji je danas globalno prepoznatljiv. Zbog svog doprinosa tvrtki i industriji slastica, opisan je kao "jedan od povijesnih menadžera Ferrera, prijatelj Michelea Ferrera i važan dio povijesti i sjećanja grada Albe".
Francesco Rivella bit će ispraćen danas na pogrebu u svom rodnom gradu u regiji Pijemontu, gdje je proveo više od četiri desetljeća radeći u Ferreru. Iza sebe je ostavio bogatu ostavštinu u industriji slastica, ali i obitelj, kao otac četvero djece.
POGLEDAJTE VIDEO: Potvrđeno - Nutella za istočno tržište je lošije kvalitete