Play ponuda

PREMINULA LEGENDARNA BONDOVA DJEVOJKA: / 'Bila je smiješna, britka i puna najnevjerojatnijih priča. Nedostajat će nam...'

Image
Foto: Profimedia

Tužnu vijest objavio je redatelj Edgar Wright na društvenim mrežama

12.10.2020.
14:42
Profimedia
Play ponuda

Glumica i model Margaret A. Nolan, poznata po ulozi Bondove djevojke, preminula je u 76. godini, javlja Mirror. Vijest o smrti podijelio je redatelj Edgar Wright na Twitteru. "Imam tužnu dužnost izvijestiti da je preminula glumica i umjetnica, veličanstvena Margaret Nolan. Bila je sredina Vennovog dijagrama svega cool u 60-ima; pojavila se s Beatlesima, bila je izvanredna u Bondu i bila je dio 'Carry On' glumačke ekipe", napisao je.

"Ona je bila model pobojan u zlato u kultnom 'Goldfingerovom' najavnom posteru (glumila je i Dink u filmu), pojavila se u klasiku 'A Hard Day's Night', 'Carry On Girls', 'No Sex Please', 'We're British' i mnogim drugima, stvarajući svoj imidži glamurozne dive. Također se pojavila u seriji 'Q...' Spikea Milligana, 'Steptoe & Son', 'The Likely Lads', 'Morecambe & Wise' i 'The Sweeney'. Bila je duboko uključena u političko kazalište i odnedavno je i sama stvarala vizualnu umjetnost; dekonstruirala je svoje vlastito glamurozno modeliranje u nizu fotomontaža", nastavio je.

“Radio sam s njom prošle godine jer je igrala malu ulogu u 'Last Night In Soho'. Bila je tako smiješna, britka i, kao što možete zamisliti, puna najnevjerojatnijih priča. Tako mi je drago što sam je upoznao. Moje srce je s njezinom obitelji i svima koji su je voljeli. Puno će nam nedostajati”, zaključio je.

shimmer fallback
shimmer fallback

Glumičin sin Oscar Deeks potvrdio je da je preminula još 5. listopada.

Margaret je rođena 29. listopada 1943. u Somersetu, a odrasla je u Londonu. U početku se bavila modelingom i u ranim 60-ima nosila ime Vicky Kennedy. Svoje ime vratila je kad je počela glumiti. Odbila je priliku da dvije godine putuje po svijetu kako bi promovirala film o Bondu kao Goldfinger model jer se željela nastaviti baviti glumom.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda