NEDA ARNERIĆ POKUŠALA SAMOUBOJSTVO!? / Poznata glumica pala s trećeg kata, prebačena u bolnicu u teškom stanju

Image
9.5.2016.
9:11
VOYO logo

Neda Arnerić je u nedjelju navečer oko 22.20 sati pala na limeni krov lokala u prizemlju zgrade u kojoj stanuje i s teškim ozljedama prebačena je u bolnicu. Glumica, kako navode mediji, ima prijelome vratnog, prsnog i lumbalnog dijela kralježnice i smještena je na odjel intenzivne njege.

Jedna od najpoznatijih srpskih i jugoslavenskih glumica

Više detalja o okolnostima slučaja zasad nije poznato, a pojedini mediji spekuliraju da je poznata glumica, navodno, pokušala samoubojstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neda je jučer došla s poslovnog sastanka povodom snimanja neke serije i požalila se da je umorna. Zajedno smo gledali Đokovićev meč na televiziji, nakon čega je izašla na terasu kako bi objesila rublje. Ne znam što se dogodilo, samo sam u jednom trenutku čuo da je pala", rekao je za "Blic" Nedin muž Milorad.

Neda Arnerić jedna je od najpoznatijih jugoslavenskih i srpskih glumica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj prvi film "San" scenarista i redatelja Puriše Đorđevića snimila je s trinaest godina i postala prva dječja filmska zvijezda u bivšoj Jugoslaviji.

Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu upisala je s 15 godina, a od 1969. do 1974. godine živjela je i radila i u inozemstvu i u Jugoslaviji, a u tom je razdoblju snimila 15 filmova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Snimila više od 110 filmova

U dosadašnjoj karijeri snimila je više od 110 filmova, uz nekoliko desetaka uloga u televizijskim serijama i kazalištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ulogu Delfine, u filmu "Ispravi se, Delfina", redatelja Aleksandra Đurčinova, 1977. dobila je Srebrnu arenu na Filmskom festivalu u Puli, te nagradu Carica Teodora na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Dobitnica je Zlatne arene na Filmskom festivalu u Puli (1988.) za ulogu u filmu "Haloa - Praznik kurvi", redatelja Lordana Zafranovića.

Na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1980. diplomirala je povijest umjetnosti, a od 1985. do 1999. vodila je vlastitu galeriju "Atrijum" u Beogradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine nagrađena je plaketom Jugoslavenske kinoteke, a 2010. godine dobila je nagradu za životno djelo Pavle Vujisić.

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo