POMELI KONKURENCIJU / Peki i Grše već skupili više od dva milijuna pregleda, a sada napokon izbacili spot za 'Mangio Pasta'

Image
Foto: Ana Cindrić

Pjesma se do sada istaknula kao najslušanija s Pekijevog albuma prvijenca

4.7.2024.
18:14
Ana Cindrić
VOYO logo

Sredinom travnja mladi reper iz Drniša - Peki, objavio je debitantski solo album “Fortuna”, koji je u prvih tjedan dana od objave samo na Spotifyju prikupio više od 200.000 streamova. Kao jedna od najslušanijih pjesama s ovog izdanja istaknula se “Mangio Pasta”, duet s Gršom koji je u kratkom roku postao favorit publike. Ovom prilikom pjesma je predstavljena kao drugi po redu singl s Pekijevog albuma prvijenca, zajedno s pratećim videospotom ispunjenim atmosferom mediteranskog načina života.

Image
Foto: Ana Cindrić

Peki i Grše

Na svom prvom solo albumu “Fortuna”, Peki je predstavio dvanaest autorskih pjesama, među kojima se kao gosti pojavljuju vodeća imena domaće hip-hop scene, a to su Hiljson Mandela, Vojko V, Bore Balboa i Grše, kao i mlada trap senzacija, velikogorički reper Baks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kreiranju albuma “Fortuna” sudjelovalo je šest producenata, a to su Mihovil Šoštarić Lockroom i El Maar te Trky, Traposlavia, Fynolla i Luka Pekas. Uz njih, na izdanju su sudjelovali i glazbenici Ante Labetić (violina), Matej Vukić (truba) i Branimir Župić (klavir). Prateće vizuale i artwork kreirali su blck.xcvi i Marin Ćosić (hrapavastr).

Image
NA SUNČANOJ PLAŽI /

Reper Grše objavio fotografiju sa sinom Franom i uz nju ostavio znakovit emoji

Image
NA SUNČANOJ PLAŽI /

Reper Grše objavio fotografiju sa sinom Franom i uz nju ostavio znakovit emoji

Pjesma “Mangio Pasta” se odmah po objavi albuma istaknula kao jedan od favorita publike te je vrlo brzo ušla u Billboard Croatia Songs listu, gdje se nalazi već sedam tjedana, a samo na Spotifyju je do sada ostvarila više od milijun i pol streamova. Na samom ulasku u ljetni period, Peki i Grše ovaj duet predstavljaju kao novi singl s albuma “Fortuna”, zajedno s pratećim videospotom, za koji su zaslužni Luka Matković i Ana Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ana Cindrić

Pravog imena Josip Pekas, ovaj mladi izvođač, autor i producent odrastao je u glazbenoj obitelji i stekao je formalno glazbeno obrazovanje. Svira saksofon i bubnjeve, a pisanjem i produciranjem glazbe počeo se baviti samo tjedan dana prije nego što je napravio prvu pjesmu. Iza sebe ima niz festivalskih nastupa, zamijećenih suradnji kao i EP izdanje “Druga strana lica” iz 2022. godine. Pred njim je period ljetnih festivalskih koncerata, a među prvim potvrđenima je nastup na festivalu Beat na moru, krajem kolovoza na otoku Krku.

Image
Foto: Ana Cindrić

Josip Pekas Peki

Pekijev debitantski album “Fortuna” dostupan je na svim glazbenim streaming platformama, u izdanju diskografskih kuća Fallo Da Solo / yem: https://bfan.link/fortuna-5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Peki u 'Laganih 15' otkrio kome je sve zahvalan u dosadašnjoj karijeri, ali i za koga bi volio producirati pjesmu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo