Pjevačicu i voditeljicu Ivanu Plechinger zgrozilo je ponašanje političara u izbornoj noći, pa je spalište o njihovom nepridržavanju mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa iznijela na društvenim mrežama.

"Ono što sam primijetila u izbornoj noći - dok su jedni slavili, a drugi pokušavali osmijehom prikriti tugu - je zadivljujuća sposobnost virusa da nestane kad to odgovara svim našim političarima! Dok roditelji ne mogu do svoje djece u bolnice, oni ne nose maske i ne poštuju razmak ne od dva metra nego ni od dva centimetra! Dok moji kolege muzičari ne mogu održavati koncerte, pobjednici slaveći prolaze kroz masu koja ih grli! Dok mi ne smijemo u javni prijevoz bez maske, maske za političare u izbornoj noći, nagurane rame do ramena - ne vrijede!

Želim vas navesti na razmišljanje. Što se to događa? Imam dvije prijateljice s iskustvom virusa; jedna je pozitivna, ni ona ni čitava njena obitelj nemaju nikakve simptome, provode vrijeme u izolaciji u groznoj grižnji savjesti što im se to uopće dogodilo.

'Ne poštuju čak ni vlastite propise'

Za drugu se slutilo da ima koronu, pošto je bila na 'krivom mjestu u krivo vrijeme', zbog sumnje u koronu nije mogla vidjeti svoju bebu danima, voljena joj je mama umrla, nije mogla ni oprostiti se s njome, da bi se saznalo nakon predugo vremena da nije zaražena. Uvijek sam za oprez, uvijek sam za odgovornost, ali kada gledam ovo jučer, kako virus nestaje s lica zemlje onda kad to svim našim političarima odgovara, ne pričam o desnima, ni lijevima, pričam o svima njima koji ne poštuju čak ni vlastite propise, dok se nama životi mijenjaju i mnogi ne smiju raditi, zaista me sve to boli.

Mislim da je vrijeme da zahtijevamo da se očituju svi o vlastitom ponašanju, svi do jednog! Jer ako se to odnosi na sve nas, zašto mi ne možemo u bolnice djeci, zašto mi ne možemo uz koncerte slaviti, zašto mi ne možemo proglasiti da za nas korona također ne vrijedi? I dalje ću nositi masku u javnom prijevozu, i dalje ću poštovati zakone, i dalje ću biti oprezna i 'trackati' ruke gelom kad god mislim da to treba, radit ću to po uputama istih onih koji ih se ne drže, a još i više po svojoj savjesti, isto želim i vama. Ali želim također da se po svojoj savjesti ponašaju svi, a ne samo mi", napisala je.

Ivanini pratitelji mahom su se složili s njom te su je podržali brojim komentarima i lajkovima.