OBRAĆANJE SUPRUGA I SINA / Obitelj Marine Tucaković u dirljivom priopćenju otkrila njezinu posljednju želju: 'Nikada nije voljela patetiku'

U priopćenju stoji kako je Marina preminula zbog komplikacija uzrokovanih oboljenjem od covida-19 nakon višegodišnje borbe s karcinomom dojke

20.9.2021.
20:41
Instagram
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Vijest o smrti 67-godišnje Marine Tucaković, spisateljice i autorice tekstova brojnih glazbenih hitova iz bivše Jugoslavije, obavila je u crno domaću i regionalnu glazbenu scenu.

Beograđanka koja je surađivala s imenima poput Olivera Dragojevića, Severine, Nede Ukraden i Miše Kovača, iza sebe je ostavila supruga Aleksandra Radulovića i sina Milana.

U priopćenju koje je njezina obitelj poslala redakciji Nova.rs stoji kako je Marina preminula zbog komplikacija uzrokovanih oboljenjem od covida-19 nakon višegodišnje borbe s karcinomom dojke, a poznata je i njezina posljednja želja.

"Njena bolest je već nekoliko mjeseci vodila bitku protiv nje, a covid ju je uspio pokositi za samo nekoliko dana. Umrla je van svoje kuće, u nesvjesnom stanju, i otišla na nebo ostavivši svoje najbliže, muža i sina. Svaki minut koji je Marina provela u bolnici za nas je bio dug kao godina. Uvijek se odgovorno pazila za ovih godinu i pol dana pandemije, ali je samo jedan trenutak bio potreban da bude izložena virusu koji je obesmislio godine njene bitke s rakom. Nije stigla primiti prvu dozu cjepiva zbog terapije koju je upravo završila. Slaba i bolesna, nije imala tu sreću da sebe zaštiti, a to joj je bila želja", poručili su Marinin suprug i sin.

Sprovod u krugu najuže obitelji i prijatelja

Zahvalili su se svima na izljevima podrške, sućuti i prijateljstva, no zamolili su za privatnost dok tuguju za voljenom majkom, odnosno suprugom.

"Znamo da je Marina mnogim ljudima mnogo značila, da je bila voljena i cijenjena i kao čovjek i kao umjetnik. Da je Marina ostavila trajan trag na glazbenoj sceni Srbije i regije je nešto čime se ponosimo i po čemu nam je drago da će se ona pamtiti. Znamo da se mnogi trenutno osjećaju ožalošćeno. No, u ovom trenutku molimo javnost da poštuje našu privatnost i naše želje – mi smo izgubili majku i suprugu, životnog suputnika, a ne nacionalno blago.

Marina nikada nije voljela patetiku i masovno obilježavanje njene smrti bilo bi protiv duha po kojem je živjela i radila. Njena želja je uvijek bila da bude sahranjena u obiteljskoj grobnici, zajedno sa svojim sinom Milošem, a ne u Aleji Velikana.

Nije voljela pompu. Njena želja je bila da se sahrana obavi intimno, u krugu najuže obitelji i prijatelja, uz prisustvo svećenika i opelo. U vidu epidemiološke situacije i u želji da zaštitimo naše najbliže od te strašne bolesti koja je na kraju svega odnijela Marinu, želimo se oprostiti od nje bez prisustva publike i novinara", stoji u priopćenju.

"Poštujmo Marinine želje, kao što volimo njene pjesme, budimo odgovorni prema situaciji, kao što bi ona bila, i pustimo ožalošćene da tuguju u miru", poručili su na kraju Aleksandar i Milan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali