NIKOLINA OBJAVILA SLIKE IZ BOLNICE UZ POTRESNE RIJEČI: / 'Taj ubojica dolazi tiho, bez znakova da ste na putu prema vječnom miru'

Bez imalo uljepšavanja opisala je što se moglo dogoditi da je obiteljski prijatelj, koji je spasio nju i kćer, stigao do njihova stana samo malo kasnije

9.2.2021.
19:47

Bivša voditeljica, koja je protekloga vikenda, zajedno sa svojom malodobnom kćerkicom, za dlaku izbjegla smrt uslijed trovanja ugljičnim monoksidom u obiteljskome stanu u Zagrebu, danas se javila iz bolnice i potresnim riječima osvrnula se na taj nemili događaj.

"7. veljače - naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne, 6. veljače, bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije moga muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom", započela je Nikolina Ristović (48) svoje obraćanje fanovima.

Tihi ubojica koji dolazi bez simptoma

"Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30-ak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru", nastavila je pa pojasnila:

"A taj proces se - u trenutku kada tihi ubojica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega."

"A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa... Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga", dodala je bivša voditeljica.

"Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate. I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi", kazala je Ristović.

"Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala Hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj", zaključila je svoju potresnu ispovijest i uputila važno upozorenje.

Pristižu brojne poruke podrške

"Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni", poručila je Nikolina.

Uz ovu objavu bivša je voditeljica priložila tri fotografije - na jednoj se nalazi ona u bolničkome krevetu s nazalnom kanilom u nosu, na drugoj je pokazala svoju ruku priključenu na dodatne cjevčice, dok se na posljednoj nalazi njezina kćerkica Una, spojena na masku za kisik.

NIKOLINA RISTOVIĆ JAVILA SE NAKON GOTOVO KOBNOG TROVANJA PLINOM, ONA I KĆERKICA SU U PRIVREMENOM SMJEŠTAJU: ‘Bit će sve OK, mora’

U komentarima su se Nikolini javili brojni prijatelji i obožavatelji s riječima podrške.

"Ne poznajem Vas osobno, ali cijeli dan sam potresena od te vijesti, kako je moglo završiti... Curica Vaša, prekrasna i nevina... Vi...i eto... Tako odu ljudi... Zbog 'gluposti'... Bogu hvala što je ovo na kraju ispala DOBRA VIJEST!", napisala joj je jedna pratiteljica.

"Bome drugi roćkas, ljepotice moje", "Bogu hvala da ste dobro", "Taj isti plin je u novogodisnjoj noći ubio osmero mladih iz Hercegovine", "Drago mi je da ste obje dobro i da ste imale toliku sreću u nesreći", "Dušice moje, želim vam brz oporavak", još su neki od komentara.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali