NIKAD PREŽALJENA GLUMICA: / Prošlo je 18 godina otkako je tragično preminula prekrasna Ena Begović

Ena je opčinjavala svojom ljepotom i talentom. Njezina smrt šokirala je hrvatsku javnost koja je nikada nije prežalila.

15.8.2018.
16:40
Screenshot/YouTube

Na današnji dan prije 18 godina preminula je Ena Begović. Samo mjesec dana prije smrti, pozirala je za jedan magazin s tek rođenom kćerkicom Lanom na prsima. Nedugo prije nego što je rodila, udala se za Josipa Radeljaka. Trebala je započeti novi, obiteljski život, no on je nasilno prekinut.

Ena je poginula u prometnoj nesreći na otoku Braču. U automobilu su bili Radeljak, njegov sin Leo, koji je tada imao 18 godina, Ena, njezina majka Tereza te Lana. Išli su u posjet prijateljima, no netko ih je naveo na pogrešan put pa su se našli na uskoj, strmoj cesti. Iako tada još nije imao položen vozački ispit u Hrvatskoj, automobilom je upravljao Leo. U jednom trenutku se Leo s Radeljakom zamijenio za mjesta kako bi Josip nastavio voziti. Kada su izašli iz automobila, džip je krenuo unazad i pao u provaliju. Ena je ispala iz vozila koje je palo na nju i nanijelo joj teške ozljede glave od kojih je gotovo odmah preminula.

Glumačka diva

Enu su cijenili u glumačkom svijetu jer je bila izuzetno talentirana. Iako je živjela samo 40 godina, imala je veoma uspješnu karijeru i sto uloga iza sebe.

Rođena je 8. srpnja 1960. godine u Trpnju na poluotoku Pelješcu. Tijekom gimnazijskog školovanja u Dubrovniku, priključila se lokalnom studentskom kazalištu Lero, gdje ju je u jednoj predstavi zapazio redatelj Lordan Zafranović i ponudio joj ulogu u filmu Okupacija u 26 slika. Ena je tada imala tek 18 godina, a već se proslavila.

Uskoro je počela dobivati ponude za glavne uloge u filmovima, serijama i kazališnim predstavama. Prvu zapaženiju filmsku ulogu ostvarila je 1981. godine u filmu Pad Italije. Najpoznatija uloga joj je ona barunice Castelli u Glembajevima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali